Kafić kao iz kultne serije “Prijatelji” otvoren u Zrenjaninu, vlasnik uputio poziv Dženifer Aniston (FOTO, VIDEO)

Youtube printscrene DjLj11
248

Jedna od retkih u svetu, verna replika lokala iz kultne serije “Prijatelji”, koja je nastala pre 25 godina i čija je poslednja epizoda prikazana pre 15 godina, pojavila se krajem jula u Zrenjaninu. Kreator ideje da na originalan način ugosti sugrađane u strogom centru grada je Krunoslav Kića Grujić, avanturista i dugogodišnji ugostitelj, pišu Novosti.

“Putujem često po svetu i imao sam priliku da u Singapuru budem u kafiću koji je koncipiran kao “Central perk”. To mi je dalo ideju i motiv da u rodnom gradu započnem ambiciozan projekat, koji još nije potpuno završen – kaže, za “Novosti”, Kića, koji je bezbroj puta odgledao sve epizode popularne serije i beležio i snimao šta sve mora da pribavi.

Zapoečo je prikupljanje nameštaja, ali i raznih sitnica, koje su bile deo autentičnog enterijera, a u hodu, uz kafić “Central perk”, napravljena je i replika Monikine sobe i kuhinje, gde se odigravala radnja u serije, sa Džoijem, Monikom, Čendlerom, Fibi i ostalim junacima kultnog TV serijala.

Krunoslav Grujić ističe da je 80 odsto uspela njegova zamisao da dočara autentične prizore i dodaje da nastavlja posao na doradi sitnih detalja, kako bi njegova replika “Central perka”, osim Singapura, Londona i Pekinga, bila najvernija na svetu.

“Zanimljive su i poljska i bugarska verzija kafića iz serije “Prijatelji”, ali ubeđen sam da ću, kada sredim baštu i fontanu u kojoj su prijatelji sa kišobranima i kada kompletiram Džoijevu sobu uspeti da zrenjaninsku repliku izbacim u sam svetski vrh”, dodaje Kića, koji je sam reparirao dobar deo nameštaja u kafiću, a koji je nabavljao putem oglasa, putujući po celoj Srbiji, da bi sve bilo ubedljivo i što vernije originalu.

Krunoslav Kića Grujić, RTV Santos Zrenjanin

Na detaljima koji nedostaju uveliko se radi uz pomoć prijatelja koji pomažu prvom čoveku zrenjaninske verzije kafića “Central perk. Već je nabavljen kanu, koji će posle reparacije zauzeti svoje mesto, a tu su i malo pile, patka i Džoijeva soba, koji će zaokružiti priču zrenjaninske replike.

POZIV DžENIFER ANISTON

Poznata holivudska glumica Dženifer Aniston, koja je obeležila jednu od najboljih humorističnih serija svih vremena, uredno je obaveštena o zrenjaninskoj verziji “Central perka”. Poslata joj je pozivnica da bude gost, kako se to obično u ovakvim prilikama čini. A ukoliko se zbog mnogobrojnih obaveza ne odazove pozivu, Kićin sin Predrag, takođe glumac, priprema specijalnu predstavu, mini-seriju “Prijatelji”, koja će se igrati u kafiću.

AUTENTIČNI KOLAČI I KOKTELI

Osim vizuelnog utiska, ponuda pića i poslastica uskoro će biti preslikana iz kafića u kultnoj seriji.

“Spremamo meni sa šest vrsta kolača, koji su se jeli u seriji, zatim šest vrsta koktela i drugih specijaliteta koji neće moći da se nađu na drugom mestu”, obećava Krunoslav Grujić, koji iz veze sa Tajlanđankom ima trogodišnjeg sina Luku, koji živi u Pataji, a trenutno je sa ocem u Zrenjaninu.

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More