Saobraćajna policija otkrila 25.000 prekršaja tokom prošle nedelje!

Radarske patrole su iz saobraćaja isključile 350 vozača pod dejstvom alkohola.

Foto:pixabay,com
97

Saobraćajna policija prošle nedelje otkrila je oko 25.000 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, od čega je oko 20.000 vozača sankcionisano na licu mesta, dok je oko 5.000 vozila u prekršaju snimljeno bez zaustavljanja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

U toku akcije koja je sprovedena u okviru organizacije TISPOL, policijski službenici su napisali 2.500 prekršajnih naloga zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 400 zbog nepropisne upotrebe telefona tokom vožnje, a radarske patrole su iz saobraćaja isključile 350 vozača pod dejstvom alkohola.

Vlasnici, odnosno korisnici vozila koji su snimljeni u prekršaju, a da ih policija nije zaustavila, tokom narednih dana dobiće pozive da dostave kompletne podatke osoba kojima su dali vozilo na upravljanje, kao i izjavu te osobe kojom potvrđuje da je u vreme prekršaja upravljala vozilom.

Veliki broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog vožnje u stanju potpune alkoholisanosti, odnosno kontrolom je utvrđeno da su imali više od dva promila alkohola u organizmu.

Najveća količina alkohola izmerena je kod državljanina Srbije u Loznici, koji je upravljao automobilom sa 4,14 promila alkohola u organizmu, navedeno je u saopštenju.

U saobraćajnoj nezgodi u Mionici, vozač traktora upravljao je neregistrovanim traktorom, pri čemu nije imao izdatu vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju motornih vozila, u stanju potpune alkoholisanosti od 3,32 promila alkohola u organizmu.

Presudom Prekršajnog suda, vozač traktora osuđen je na kaznu zatvora od 45 dana i novčanu kaznu od 256.000 dinara.

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More