Ričard i Keti oduševljeni Srbijom: Divna zemlja, Subotica prelep grad, a hrana dobra

Printsceen rts.rs
85

U Suboticu sve češće dolaze Kinezi, posebno od prošle godine. Subotičani se gostima iz daleka raduju i žele da im pokažu najzanimljivije što imaju u gradu i okolini.

Ričard i Keti, kako se predstavio ekipi RTS-a par kineskih turista, prvi put su u Srbiji. Posle Beograda, posetili su Suboticu.

Printscreen rts.rs

„Važan uslov za naš dolazak je što Srbija i Kina imaju bezvizni režim. Beograd je lep grad sa dugom istorijom, mnogo smo čitali o njemu u knjigama i na internetu“, kaže Ričard.

Keti dodaje da je Srbija divna zemlja, Subotica prelep grad, hrana dobra.

Ričard ističe da su cene prihvatljive dok se Keti posebno dopada to što su ljudi veoma ljubazni prema Kinezima.

Turisti iz Kine najviše obilaze secesijske građevine Subotice po kojima je poznata u svetu. Biser tog graditeljskog pravca je Subotička sinagoga koju kineski turisti svakodnevno posećuju.

„Kinezi su zainteresovani za Sinagogu zbog boja, zbog cveća, imaju puno pitanja, stalno hoće da pričaju sa nekom osobom. Sve živo slikaju i napolju i unutra i na galeriji, zaista su iskreno otvoreni prema nama“, objasnila je Hajnalka Ileš, koordinator Fondacije Subotička sinagoga.

U turističkoj organizaciji Subotice kažu da se broj turista iz daleke azijske zemlje ubrzano uvećava.

„Kineski turisti u našem gradu ostvaruju turistički profit, prošle godine došli su na četvrto mesto po broju dolazaka stranih turista u naš grad u odnosu na 2017. godinu kada su bili tek na 14. mestu“, istakao je Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije Subotice.

Dovoljno je bilo nekoliko minuta upoznavanja da sa kineskim parom ostvarimo srdačan kontakt i objavimo prvu zajedničku fotografiju na društvenim mrežama. Rado su naučili i progovorili prve reči na srpskom.

Izvor RTS.RS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More