Kosovo: Zaliha hrane ima, građani solidarni

Foto/Tanjug/Mirjana Mitrović
399

Zaliha osnovnih životnih namirnica na Kosovu i Metohiji još ima i građani su solidarni pa kupuju samo ono sto im je potrebno na dnevnom nivou, a ne veće količine, izjavio je danas potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

„Zaliha još ima, posebno onih sa dužim rokom trajanja, važna je solidarnost i nema stvaranja zaliha, ljudi kupuju ono što im je potrebno na dnevnom nivou. I naši privrednici pokazali su da su solidarni sa građanima, neće biti podizanja cena“, rekao je Simić za TV Pink.

On je kazao da poruke predsednika Aleksandra Vucicća i premijerke Ane Brnabić da će Srbija naći način da Srbima dostavi ono što je najvažnije, uliva snagu i hrabrost da se nastavi sa borbom za opstanak i ostanak.

„Ovo nije borba protiv bilo koga, već za život dostojan čoveka u 21. veku“, rekao je Simić.

Upitan da li se građani plaše, on je odgovorio da se nisu plašili ni kada su se čuli rafali i kada je izvršeno brutalno hapšenje i upad na sever KiM.
„Mi smo za sve ove godine na neki način otupeli i navikli na stalne tenzije. To je sastavni deo našeg života, što znaci da se ne mirimo sa svime što se dešava, već time pokazujemo svoju odlučnost da bez obzira na pritiske ostanemo i opstanemo na ovim prostorima“, rekao je Simić.

On je poručio da će se srpski narod gandijevski, demokratski i mirno suprotstaviti namerama Pristine da se otežaju uslovi života u kojima Srbi žive.

Simić ističe da je čak i onima koji su bili optimisti i imali tračak nade da će Priština povući odluku, sada jasno da to neće učiniti.

Simić kaže da se i Albanci u Prištini i južno od Ibra suočavaju sa povećanim cenama, ali da na to ćute i prihvataju.

„Verovatno to shvataju kao nus pojavu pritiska na Srbe na severu kako bi se iselili sa ovih prostora i to je razočaravajuće“, rekao je Simić.

Izvor Tanjug Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More