Obeležen praznik mađarske nacionalne manjine u Novom Sadu

FOTO TANJUG / JAROSALV PAP
109

Svečanom akademijom, sinoć je u Novom Sadu obeležen nacionalni praznik mađarske nacionalne manjine.

Čestitajući praznik pripadnicima mađarske nacionalne manjine, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović podsetio je da je Skupština Vojvodine donela odluku da se upravo ovaj dan izdvoji kao datum od posebnog značaja za mađarsku nacionalnu manjinu, a time i za AP Vojvodinu u celini, što je potvrda, kako je rekao, izvanrednih odnosa naša dva naroda.

“Sledićemo uzore i primere koji nas spajaju i koji potvrđuju da je put saradnje i međusobnog poverenja i uvažavanja jedini i najbolji put za našu budućnost”, rekao je Mirović.

FOTO TANJUG / JAROSALV PAP

On je naglasio da se saradnja sa predstavnicima mađarske nacionalne manjine u Pokrajinskoj vladi, Skupštini Vojvodine i u lokalnim samoupravama širom Vojvodine, prethodne četiri godine ogleda u politici konkretnih dela za građane bez obzira na veru i naciju.

“Najvažnija naša snaga jesu zajednički uzori iz prošlosti na koje danas podsećamo, a najvažnija poruka naše sadašnjosti i budućnosti jeste poruka solidarnosti, jednakosti i velike radinosti koja će našu zemlju približiti razvijenijim i uspešnijim zemljama”, kazao je Mirović.

Predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine Jene Hajnal čestitao je praznik pripadnicima mađarske nacionalne manjine i podsetio da je današnji praznik deo duga prema kralju Svetom Ištvanu.

“Hvala svima jer smo se večeras prisetili velikog državotvorca koji je postavio temelje mađarske državnosti”, rekao je Hajnal.

Svečanoj akademiji, pored ostalih, prisustvovao je i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More