Vučić: Mogućnot da Albanci dobiju sve a mi njih da priznamo, ne dolazi u obzir (FOTO)

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC
91

Njujork- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mogućnost da kosovski Albanci dobiju sve, a mi ništa – ne dolazi u obzir i da na to kao predsednik Republike a ni parlament nije spreman i da je to preneo američkim zvaničnicima tokom razgovopra u Njujorku.

Vučić je rekao šta su naši stavovi i da “mogućnot da Albanci dobiju sve a mi ništa, da mi njih priznamo – da takve stvari ne dolaze u obzir, možda sa nekim drugim rukovodstvom koje bi na to bilo spremno.

“A spremni smo za razgovor, da što pre počnemo razgovore kako bismo sprečili svaku mogućnost destabilizacije”, rekao je Vučić za RTS.

Dobro je to što podržavaju naš evropski put, a drugo je to da ne ulaze u to kako bi trebalo da izgleda dogovor između Beograda i Prištine, ali je važno da se postigne dogovor između Srba i Albanaca, obajšnjava poruke Stejt depratmenta.

“I ono što je loša stvar i ono što je drugačije u odnosu na raniji period , ali ne sasvim novo, to je da oni traže međusobno priznanje. Suštinski to nije velika novost, to smo negde i očekivali, ali smo rekao bih negde pod tepih stavljali sami zahteve velikih sila i trudili se da uživamo u sopstvenim snovima i mitovima. Naše srpske uši su neretko nežne da čujemo sve ono što zaista misle o Srbiji i odnosu sa Prištinom”, rekao je on.

Upitan da prokomentariše i protumači saopštenje Stejt departmenta u kojem se navodi da SAD ohrabruje da se fokusira na postizanje tog streteškog cilja ubrzanjem reformi, kao i da obnovi pregovore sa Kosovom o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa koji vodi uzajamnom priznavanju, Vučić kaže:

“Suština je u tom delu oko međusobnog priznanja, jer vidim da su mnogi u našoj zemlji koji su doprineli stavaranju uslova za dosnošenje odluke o nezavisnosti Kosova, Prištini i međuanrodnoj zajednici našli u tome neku veliku novost. To nije potpuno novi stav SAD, oni su 2008. godine priznali nezavisnost Kosovo.”

Amerika je velika sila i ma šta mi govorili, kakvo kod imali rukovodstvo tu njihovu odluku nećemo promeniti.

U tom saopštenju, dodao je, postoje dve dobre i jedna koja je loša po nas.Vučić je rekao šta su naši stavovi i da mogućnot da Albanci dobiju sve a mi ništa, da mi njih priznamo – da takve stvari ne dolaze u obzir, možda sa nekim drugim rukovodstvom.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More