Gangsterska likvidacija, ubijen Srbin u Švedskoj naočigled deteta i žene (FOTO)

Foto: Ilustracija
231

Beograđanin Saša Todorović Trta (55) koji je naočigled žene i deteta ubijen u Stokholmu višestruko je osuđivani kriminalac koji se dovodi u vezu sa istorijskom zaplenom amfetamina u Švedskoj, a istražitelji sumnjaju da je motiv ubistva verovatno umešanost u tamošnje podzemlje.

Mafijaška likvidacija dogodila se u ponedeljak uveče, u luksuznoj četvrti u Stokholmu, a njegovo ubistvo mediji su odmah uporedili sa gangsterskom likvidacijom u Geteborgu 2011. godine, kada je ubijen prvi čovek tamošnjeg podzemlja. Ubice nikada nisu pronađene.

Gepostet von Sasa Todorovic am Samstag, 23. Mai 2015

Ime Saše Todorovića, iako u Švedskoj živi nekoliko osoba koje se ovako zovu, povezuje se sa desetak krivičnih dela za koje su mu izrečene kazne manje od zatvorskih. Tako je 2002. bio umešan u šverc amfetamina, vrednog 65 miliona švedskih kruna, ali je 2012. godine iz nepoznatog razloga obustavljen postupak protiv njega, dok su saučesnici osuđeni na višegodišnje kazne.

U 2015. godini protiv njega je podneta prijava zbog nošenja pištolja kalibra 357 “magnum”. Todorović je tada policajcima rekao da je naoružan zato što su mu neposredno pre toga ubili prijatelja, te strahuje za svoju bezbednost. Pre toga, pišu švedski mediji, proveo je izvesno vreme u zatvoru zbog povezanosti sa drogom.

Takođe, nepravosnažno je osuđen na godinu dana i četiri meseca zatvora zbog kršenja zakona o oružju i zbog droge.

Uz to, tamošnji mediji ga dovode u vezu sa Milanom Ševom, kontroverznim biznismenom iz Švedske koji je bio upleten u helikoptersku pljačku u Švedskoj. Ševo je takođe bežao iz švedskog zatvora i to u Srbiju, a bio je obuhvaćen istragom zbog ubistva, prilikom čega su u njegovoj kući pronađene četiri puške za koje je tvrdio da nisu njegove.

Dokle je sezala kriminalna karijera Saše Todorovića i da li je ona zaslužna za njegovo ubistvo utvrdiće istraga u narednim danima. Trojica muškaraca koji su privedeni na razgovor sa policijom zadržani su i ispituje se da li je neko od njih ispalio metak u glavu Srbinu pred njegovim detetom, suprugom i brojnim prolaznicima.

Gepostet von Sasa Todorovic am Sonntag, 21. Juli 2013

Sumnjiv požar i biznis u ugostiteljstvu

Prema pisanju švedskih medija, Todorović je bio povezan i sa sumnjivim požarom u jednom restoranu. Poslednjih godina Todorović je bio u ugostiteljskoj industriji i radio je kao distributer povrća, a u tom poslu sarađivao je sa jednim od najpoznatijih pljačkaša u Švedskoj.

Prošle godine Todorović je imao problema i sa poreskom upravom kada je otkriveno da je u restoranu postojao rad na crno. On je tada objasnio da su njegove dužnosti bile samo da kupuje i distribuira povrće, kao i putovanja i procenjivanje kvaliteta tih proizvoda.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More