Sveštenik iz Indonezije stigao u selo kod Zrenjanina i odmah počeo da uči srpski (FOTO)

Youtube printscren RTV Santos Zrenjanin
184

Otac Elias Ohoilednjarin (41), sveštenik rođen u Elatu, na malom ostrvu u Indoneziji, novi je župnik meštanima katoličke veroispovesti u selu Neuzina u opštini Sečanj, kod Zrenjanina. Za sveštenika je postavljen 2007. godine u Budimpešti, a od 1. avgusta stupio je na dužnost u Neuzini i odmah prionuo na učenje srpskoj jezika, pored mađarskog, koji odlično govori, pišu Novosti.

“Još kao mladić na Filipinima upoznao sam zrenjaninskog biskupa Ladislava Nemeta i, na moje veliko zadovoljstvo, sada sam tu, nakon školovanja u Budimpešti. Dolazim iz jedne od najmnogoljudnijih zemalja sveta, u kojoj ima više od 100 miliona muslimana, a samo pet odsto populacije čine pripadnici hrišćanske veroispovesti”, ističe otac Elias, uz napomenu da su u njegovoj porodici, još četvorica rođaka sveštenici.

Katoličkim vernicima u selu Neuzina predstavio se na misi, na kojoj je svirao gitaru i odmah pridobio simpatije meštana, koji su pohrlili da vide novog sveštenika iz Indonezije.

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More