Firma iz Srbije sa svojom igrom krenula u proboj na svetsko tržište video i kompjuterskih igara

Pixabay/superanton
91

Keln je ovih dana “Eldorado” za ljubitelje kompjuterskih i video igara jer se u tom gradu, na Sajmu kompjuterskih i video igara, nalazi 1.150 izlagača iz više od 50 zemalja sveta, a među njima su i srpski izlagači koji predstavljaju nove trendove.

Mlada novosadska firma “Foxy Voxel” jedna je od njih, a za Dojče vele kažu da se njihova igra zove “Going Medieval” i da predstavlja simulaciju gradnje grada i naselja.

“Ovde smo i kako bi se sastali za ostalim proizvođačima kompjuterskih i video igara kao i investitorima jer smo mi mlada firma i tražimo način kako da ovu igru plasiramo na svetsko tržište”, rekao je za Dojče vele Nino Rajačić iz “Foxy Voxela” .

On dodaje da na njihov štand dolazi mnogo igrača i da su kritike za sad odlične.

Predstavnik Srbije je svoj proizvod izložio u posebnoj hali gde se predstavljaju “Independent-Games”.

Reč je o firmama koje u branši važe za manje, odnosno koje ne zapošljavaju više od 50 radnika i čiji godišnji obrt ne prelazi pet miliona evra.

Razvoj igara je branša koja se vrtoglavo razvija.

Proizvođači igara za računare i konzole širom sveta su prošle godine ostvarili obrt od 140 milijardi dolara, a ove godine bi to trebalo da se poveća na 150 milijardi.

Poređenja radi, prošle godine su se u bioskopske kase slile 42 milijarde dolara.

Kompjuterske i video igre odavno ne igraju samo deca.

Prema navodima nemačkog udruženja proizvođača kompjuterskih i video igara “Game”, prosečna starosna dob korisnika kompjuterskih i video igara je 36 godina, navodi Dojče vele.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More