Važne vesti iz nemačke ambasade! Apel zainteresovanima za rad u toj zemlji!

Foto: Ilustracija
162

Do sada je u okviru podnošenja zahteva za vizu prema članu 26 stav 2 Pravilnika o zapošljavanju (tzv. pravilo za Zapadni Balkan) bilo preporučeno da se izvadi predsaglasnost Savezne agencije za rad” stoji na sajtu nemačke ambasade.

Ovaj postupak je obustavljen 1. novembra 2017. godine. Odsek za vize je u postupku obrade zahteva za vizu regularno uključila i Agenciju za rad.

Predsaglasnosti koje su izdate do 1. novembra će i dalje važiti, javlja portal Buka.

Podsećamo, kako su ranije brojni portali objavili vest kako treba da stupi novi zakon o zapošljavanju, a koji će izjednačiti građane EU i Balkana u procesu zapošljavanja. Ta vest nije tačna!

“Informacije da na snagu treba da stupi novi zakon koji omogućava da se državljani zemalja koje nisu članice Evropske unije u državama Evropske unije zapošljavaju pod istim uslovima kao EU-državljani nisu tačne,” saopštila je nemačka ambasada.

“Molimo da se na internet stranici nemačke ambasade informišete o uslovima i predviđenom vremenskom periodu čekanja za izdavanje radnih viza”, poručuju iz nemačke ambasade.

Izvor Espreso
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More