“Nemačka je još daleko”, kilometarske kolone, putnicima na Horgošu delili pijaću vodu

FOTO: Printscreen/RTS
155

Na graničnom prelazu Horgoš danas je od jutarnjih časova primetan pojačan saobraćaj i kilometarske kolone. Ljudi su satima čekali zbog čega je u jednom momentu dopremljena i pijaća voda, ali koliko je situacija zapravo bila kritična najbolje opisuju iskustva putnika.

Turski državljanin Sankan Čaka rekao je da putuje u Nemačku i da čeka na graničnom prelazu Horgoš već šest sati.

“Vraćam se sa odmora, situacija uopšte nije sjajna, jer nam praktično pola dana prolazi u čekanju da pređemo ovaj granični prelaz, pa onda nas čeka još dug put do Nemačke”, požalio se taj putnik.

Srpski državljanin koji živi i radi u Nemačkoj čekao je na graničnom prelazu Horgoš jutros od pet sati: “Iznenađen sam ovom gužvom i ovim kolonama. Krenuo sam iz Bačke Palanke jutros u pet sati, toplo je i sparno, a Nemačka je još daleko”.

Dželamet Iteskin rekao je da je bio na odmoru i da takođe ide u Nemačku sa porodicom i da je u koloni pet sati: “Sa suprugom i troje dece bili smo na odmoru u Turskoj, sada se vraćamo, veoma smo iscrpljeni zbog višesatnog čekanja, ali se nadamo da ćemo što pre biti kod kuće”.

Putnici koje je ekipa Tanjuga zatekla u koloni na Horgošu zaključili su da je minimalno vreme koje se provede u koloni pet sati na ulaz u Mađarsku i da im posle godišnjeg odmora praktično skoro ceo dan prolazi u čekanju.

Predstavnici Crvenog krsta Srbije i Komesarijata za izbeglice, ali i Granične policije oko 14.30 dopremili su pijaću vodu koju su delili putnicima koji čekaju na Horgošu.

Horgoš 2 otvoren samo za izlaz iz Srbije 

Uprava granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije postigla je dogovor sa kolegama iz Mađarske o prevođenju Graničnog prelaza Horgoš 2 u prelaz koji će danas do 19 časova biti korišćen samo za izlazak iz Srbije, odnosno za ulazak u Mađarsku, saopštio je AMSS.

Kako se navodi, ova odluka je doneta u cilju rasterećenja Graničnog prelaza Horgoš, na kojem vozila iz Srbije čekaju u kilometarskim kolonama. Sve raspoložive saobraćajne trake na prelazu Horgoš 2, ukupno ih je četiri, u naredna dva sata biće otvorene za sve one koji iz Srbije žele da pređu u Mađarsku.

Sa glavnog graničnog prelaza Horgoš saobraćajna policija će u tom periodu preusmeravati saobraćaj na Horgoš 2, granični prelaz koji radi do 19 časova, navodi se u saopštenju.

Izvor Tanjug Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More