Stravični detalji ubistva: Uhapšeni iz Jabukovca rekonstruisao ceo događaj pred policijom

Foto: Ilustracija
178

Davor P. (35) iz Negotina priznao je nakon hapšenja ubistvo četvoro ljudi u Jabukovcu, te rekao da mu je motiv za ovaj zločin bio isključivo novac. Iz kuće ubijenih Kazimirovića ukradena je pozamašna suma, a kako “Blic” nezvanično saznaje, radi se o cifri većoj od 100.000 evra.

Kako se spekulisalo još pre hapšenja, Raja Kazimirović je u kući držao pomenutu sumu, koju je ubica odneo, ali mu je istovremeno još nekoliko hiljada evra promaklo, te su pronađeni tokom istrage.

Podsetimo, tela Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i njene ćerke Dragane Jozeljić (53) nađena su 9. avgusta na Rajinom salašu u Jabukovcu. Pretpostavlja se da su ubijeni više od 24 sata pre nego što su žrtve nađene.

Blic: Uhapšen osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu

Uhapšeni nije pružao otpor tokom hapšenja. Čak je sa policijom rekonstruisao zločin korak po korak.

Dakle, kako je i sam osumnjičeni priznao, motiv monstruoznog četvorostrukog ubistva jeste koristoljublje. Iako je velika suma novca ukradena, na imanju Kazimirovića policija je na dva mesta pronašla ukupno 10.000 evra koji su promakli ubici.

Takođe, u danima istrage koji su usledili na imanju Kazimirovića pronađena je novčanica od 50 evra, koja je ubici verovatno ispala prilikom bega. Policija je nastavila da pretresa kuću, a u pomoćnom objektu, u jednoj torbi, pronađeno je 10.000 evra.

Takođe, kako su pisali mediji prethodnih dana, među ličnim dokumentima Rajine sestre i sestričine bilo je oko 2.000 evra, koje ubica nije uzeo.

“Podebeli štos para”

Sumnja se da je Raja zločinca privukao sam, otkrivši da poseduje veliku količinu novca.

“Nekako u vreme kada su na salaš Kazimirovića stigle Ljubinka i Dragana iz Nemačke, Raja je došao u Jabukovac i kod svojih drugova pokušao da usitni novac. Nisu mu pare trebale, ali je čuo da se iz upotrebe povlače novčanice od po 500 evra i hteo je da ih zameni. Niko u selu nije imao toliko novca, ili nije hteo da mu ih “razbije”. Onda ga je neko od Jabukovčana, dalji rođak, po dogovoru, odvezao u Negotin da obavi zamenu. Tamo je uspeo”, ispričao je izvor “Novosti”.

Koliko je tačno para Raja hteo da usitni, niko ne zna sa sigurnošću. Ipak, kako opisuju, bio je to “podebeli štos”.

Takođe, meštani pričaju da je Raja imao novca, ali da je živeo veoma skromno, bez struje i vode u kući. Kažu da je iskopao ćup sa zlatom, ali to niko nije video. U kući nije izvršena premetačina, pa ako je zločinac nešto i odneo, mora da je znao gde se to tačno nalazi, tako da nije ništa drugo dirao.

“Kazimirović je živeo skromno, na salašu bez struje i vode. Međutim, on je u svom posedu imao oko 20 krava, tri traktora, 40 ovaca… Još uvek se prepričava događaj kada je Raja, na sajmu poljoprivredne mehanizacije iz maramice izvadio 25.000 evra i kupio nov traktor”, ispričao je jedan od sagovornika tokom istrage.

U porodicu Kazimirovića pucano iz dva pištolja

Dva različita komada oružja korišćena su u izvršenju ovog zločina. U Raju i sestru pucano je iz jednog pištolja, a u majku i sestričinu iz drugog. Raja je ubijen na traktorskom sedištu, a žene ispred trema, odnosno pored kućnog stepeništa. Ubica je ženama lica prekrio krpom, nakon što im je pucao u glavu.

Ubica je očekivao da se na imanju nalazi samo Rajina majka Dragica (93) i da će od nje lako iznuditi novac, ali je osim Dragice unutra zatekao i Rajinu sestru Ljubinku (76) i sestričinu Draganu (53). Prema saznanjima “Blica”, žene pljačkašu nisu želele da daju novac, pružile su mu otpor i ušle u sukob sa njim. Ubrzo su, međutim, sve tri mučki ubijene hicima iz vatrenog oružja.

Prema našim saznanjima, gazda Raja se sa ubicom susreo poslednji. Ne sluteći šta se desilo, dok je ubica još uvek bio na imanju, on se vratio traktorom na salaš. Raja Kazimirović je na tom traktoru i ubijen, takođe hicima iz vatrenog oružja.

Policija je takođe, prema nezvaničnim infomacijama, utvrdila da je ubica sa sobom odneo sva dokumenta Dragane Jozeljić, jedne od žrtvi. Zbog čega su uzeli baš njena, a ne od ostalih članova porodice, još uvek nije najjasnije.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More