Srbin upao u reku sa migrantima pa pobegao u minirano polje, potera u toku

Foto: Ilustracija
165

ZAGREB – Na graničnom prelazu Bajakovo uhapšene su tri osobe koje se dovode u vezu sa vozačem iz Srbije koji je upravljao kombijem sa migrantima, koji je rano jutros sleteo u reku Kupu, izjavio je večeras načelnik Uprave za granicu Ministarstva unutrašnjih poslova Zoran Ničeno.

Vozač, državljanin Srbije, pobegao je u područje za koje se sumnja da je minirano, a iz kombija koji je tonuo policajci su spasili 11 migranata, među kojima ima žena i dece.

Jedna žena je dok su joj pružali medicinksu pomoć na mestu događaja preminula.

“Na graničnom prelazu Bajakovo zadržane su tri osobe koje dovodimo u vezu s ovim događajem. Među njima nije počinitelj, ali verujemo da ove osobe mogu dati kvalitetne informacije o njemu”, rekao je Ničeno, prenosi HRT.

Portparol PU sisačko-moslovačke Dario Kačmarčik rekao je da su osobe koje su se nalazile u kombiju smeštene u policijsku postaju Glina, gde će biti ispitane.

U potragu za vozačem uključene su sve policijske jedinice – od specijalne, preko interventne do granične, kao i psi tragači.

Četvoro dece od tri do devet godina u pratnji oca trenutno se nalazi u Opštoj bolnici u Sisku, gde će ostati na posmatranju zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More