Kalifornija: Velike srpske crkvene svečanosti

Foto: facebook/Saint Sava Orthodox Serbian Church of San Gabriel
384

Molitvenim i kulturno-umetničkim svečanostima, proslava 800 godina autokefalije Srpske pravoslavne crkve i Eparhijski dan, održaće se u Srpskoj pravoslavnoj eparhiji zapadnoameričkoj, od 30. avgusta do 1.septembra, u crkvi Svetog Save u San Gabrijelu. Glavni organizator je nadležni episkop Maksim Vasiljević.

Prizrenski bogoslovi na američkoj turneji

Na svečanostima bi pored ostalih trebalo da učestvuju mitropolit Amfilohije Radović iz Crne Gore i episkopi: Grigorije Durić (Nemačka), Ignjatije Midić (Požarevac), Longin Krčo iz Čikaga i Irinej Dobrijević iz Njujorka, te iguman manastira Hilandara arhimandrit Metodije i visokodostojnici iz Carigradske patrijaršije.

Saint Sava Serbian Orthodox Church of San Gabriel

Saint Sava Serbian Orthodox Church of San GabrielAugust 2019

Gepostet von Saint Sava Serbian Orthodox Church of San Gabriel am Sonntag, 25. August 2019

 

Za sada nema potvrde da će glavni gost biti patrijarh srpski Irinej Gavrilović iako ga u eparhiji već dugo najavljuju. Patrijarh je, da podsetimo, izbegao da ode na istu takvu proslavu koja je prošlog meseca održana u Čikagu, uprkos tome što su ga i oni najavljivali.

Proslava jubileja SPC bez srpskog patrijarha?!

Tokom trodnevnih svečanosti biće predstavljeno i kapitalno delo na engleskom jeziku, “Srpsko hrišćansko nasleđe u Americi” ( The Serbian Christian Heritage of America: The Historical, Spiritual and Cultural Presence of the Serbian Diaspora in North and South America 1814-2019).

Kapitalno delo: Srpsko nasleđe u Americi i Kanadi

R. Lončar

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More