Srbija, posebno komšije i dalje u šoku zbog majke koja je ostavila bebu u kontejneru

Foto: pixabay
185

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva uhapšena je 33-godišnja M. G. zbog sumnje da je juče ostavila tek rođenu bebu u kontejneru u beogradskom naselju Žarkovo.

Ona će sutra biti saslušana pred tužiocem, a na teret joj se stavlja krivično delo teško ubistvo deteta u pokušaju (član 114. stav 9), rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Njoj je određeno zadržavanje do 48 sati.

Kako je saopštio MUP, majka se u jutarnjim satima porodila u stanu bez nadzora lekara, bebu stavila u kesu i ubacila u kontejner u blizini stana na Čukarici.

Za krivično delo teško ubistvo deteta zaprećena je kazna od 10 do 40 godina zatvora, a prema zakonskim propisima, za delo koje ostane “u pokušaju”, kao i ovom slučaju, sud može da izrekne ublaženu kaznu.

Komšije u Žarkovu još se oporavljaju od šoka zbog bezumnog postupka majke koja je tek rođenog dečaka uvila u plastičnu kesu i bacila u kontejner. Iako je dečak čudom pronađen živ i zdrav, stanare obližnje zgrade muči to što su sada svesni da su nesrećnoj bebi mogli da pomognu i ranije.

Kako saznajemo majka bebe koja je juče ujutru pronađena u kontejneru na Čukarici, pronađena je i uhapšena sinoć, ali je tek nakon višesatnog ispitivanja priznala da se porodila u stanu bez nadzora lekara, a da je potom bebu stavila u kesu i bacila je u kontejner u blizini svog stana.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More