“Susret Beograda i Beča”, razmena iskustava i dobre prakse iz oblasti preduzetništva

108

U Beogradu će u petak biti održana stručna konferencija „Susret Beograda i Beča“ na kojoj će biti predstavljene mogućnosti i podrška koju nudi Privredna agencija Beča kao preduzetnički kontakt-centar.

Cilj skupa koji organizuje Kancelarija Grada Beča u Beogradu – Eurocomm-PR jeste i razmena iskustava i primera dobre prakse iz oblasti preduzetništva, kao i povezivanje beogradske i bečke privrede sa posebnim akcentom na podršci koju pružaju naučno-tehnološki parkovi, biznis inkubatori i preduzetnički habovi.

O radu Privredne agencije Beča, koja pruža usluge besplatnog savetovanja, subvencionisanja, kao i pomoć prilikom pronalaženja poslovnog prostora, mogućih partnera u oblasti novih tehnologija i kreativne ekonomije, na skupu će govoriti član gradske vlade Beča zadužen za finansije, privredu i digitalizaciju Peter Hanke.

Jedna od ponuda te agencije je i tzv. Ekspat centar – uslužni centar za one koji planiraju da žive i rade u glavnom gradu Austrije.

Agenciju su 1982. godine osnovali Grad Beč, Privredna komora Beča, Unikredit banka i Erste banka u cilju promocije Beča kao međunarodno konkurentne privredne lokacije.

Fokus agencije je na preduzećima iz oblasti humanih nauka, urbanih tehnologija, kreativne ekonomije, kao i komunikacione i informacione tehnologije.

Inače, Beč, koji je 2019. godine deseti put zaredom proglašen najboljim gradom za život u svetu, postaje i sve privlačniji privredni centar u Evropi.

Statistike pokazuju da je 2018. svoja sedišta u Beču otvorilo 221 internacionalno preduzeće, što za sam grad znači više od 230 miliona evra dodatnih investicija i gotovo 1.800 novih radnih mesta.

Svi zainteresovani mogu prisustvovati stručnoj konferenciji koja traje od 10-12h u zgradi VIG Plaza, Trešnjinog cveta 1, Blok 11a.

Izvor Danas
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More