Dačić na svečanoj večeri u Paraliji izneo predlog da se taj grad ovako nazove, a zatim zapevao dve pesme

FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC
257

U Paraliji je sinoć održana svečana večera u Hotelu “Mediterranean village” za 700 Jagodinaca koji su u to grčko letovalište došli u organizaciji Skupštine opštine Jagodina, a njoj je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Njegov domaćin bio je predsednik Jedinstvene Srbije (JS) i Skupštine grada Dragan Marković – Palma.

U obraćanju Jagodincima i njihovim gostima iz Grčke i Beograda, Dačić je ponovio da je “Grčka veliki prijatelj Srbije”.

OTO TANJUG/ DUSAN ANICIC

“Na teritoriji Grčke nalaze se dve velike srpske svetinje manastir Hilandar i ostrvo Krf”, rekao je Dačić i istakao da Srbija i Grčka grade i neguju dobre međusobne odnose u svim sferama.

Dačić je dao i predlog da se “Paralija nazove Palma” s obzirom na pet godina rada Kancelarije JS, “svojevrsnog diplomatskog predstavništva Srbije u ovom mestu”, i veoma češtih organizovanih dolazaka Jagodinaca u ovo grčko letovalište, koje organizuje Marković.

Dačić je svečanoj večeri prisustovao sa sinom Lukom i ambasadorom Srbije u Atini Dušanom Spasojevićem, a tom prilikom otpevao je i pesme “Pukni zoro” i “Tamo daleko”.

Delegacija Jagodine u kojoj je najviše poljoprivrednika, posetu Paraliji završava 31. avgusta, a politička delegacija ovog grada, na čelu sa Markovićem, danas će se u Solunu sastati sa šeficom Kancelarije premijera Kirijakosa Micotakisa Marijom Antonijom.

Orila se Paralija: Dačić sa srpskim turistima otpevao “Tamo daleko” (VIDEO)

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More