Branka Milić poručuje iz srpske ambasade: Ne odlazim iz Crne Gore

Foto: Youtube/Printscreen/Srpska RTV
360

PODGORICA – Branka Milić, okrivljena u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine, poručila je u pisanom obraćanju da nema interes da do kraja procesa u Višem sudu napušta ilegalno Crnu Goru.

U dokumentu koji je medijima dostavio njen branilac Jugoslav Krpović, Milić ističe da je otišla u ambasadu Srbije u Podgorici kako bi zatražila zaštitu od „dvogodišnjeg političkog, pravnog, procesnog, psihičkog i fizičkog progona, diskriminacije, zlostavljanja i mučenja“.

„U toku mog boravka u ambasadi, moji branioci su me obavestili da je sudija Suzana Mugoša odredila pritvor, kao najtežu mjeru procesne prinude. Ja nemam apsolutno nikakav interes da do okončanja ovog postupka napuštam ilegalno Crnu Goru, a što sam mogla mnogo puta da uradim u proteklih godinu dana“, kazala je Milić.

Kako je dodala, pritvor, kao najteža mera procesne prinude je najmoćnija alatka, oružje i oružje sudije Suzane Mugoše, sudskog Veća kojim predsedava i glavnog SDT Milivoja Katnića.

„Neka se stidi Crna Gora sa ovakvim sudijama i tužiocima. Mada im ne odgovara – ja iz Crne Gore ne odlazim“, poručuje Milić.

Milić ističe da je veštak Miodrag Šoć prilikom nedavnog pregleda u zgradi Višeg suda mobilnim telefonom fotografisao intimne delove njenog tela, iako u medicinskom izveštaju nisu bili označeni kao obolela mesta, kao i da nije imao pravo da nalaz veštačenja iznese javno, što je učinio.

Milić je nezadovoljna što je Sud odbio njen zahtev za izuzeće Šoća, ali i celog sudskog veća, napustila zgradu suda i zaštitu zatražila u Ambasadi Srbije.

Ambasador Zoran Bingulac potvrdio je danas da se Milić nalazi se u prostorijama Ambasade Srbije u Podgorici.

Bingulac je zbog slučaja Milić pozvan na konsultacije u Ministarstvo spoljnih poslova u Podgorici koje je tražilo stav Srbije povodom toga što je optužena, kojoj je odlukom suda određen pritvor, „zadržana“ u prostorijama ambasade, saopštilo je crnogorsko ministarstvo.

U saopštenju se navodi da je Bingulac potvrdio da je Milić u ambasadi, da su odmah po njenom dolasku obavešteni nadležni državni organi Srbije, kao i da se narednih dana može očekivati zvaničan stav i reakcija Beograda.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More