Vučić komentarisao tenk ispred Marakane, i otkrio koga je pozvao pre meča Crvena zvezda-Jang Bojs

FOTO TANJUG/ MILOS SIMANOVIC
137

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je bio iznenađen histeričnom kampanjom povodom pojavljivaja “tenka” ispred Marakane, ističući da je gotovo sve što je o tome objavljeno čista laž.

“Kažu, skupile se ubice da slave Vukovar. Tenk kome je cev zalivena, nema motor, nema bilo kakve veze sa Vukovarom, ni sa Hrvatskom, ili bilo kojim delom Srpske Krajine, ili bilo čime… Mogu da razumem da se to radi u delu hrvatske javnosti, ali u Srbiji – to ne mogu”, rekao je Vučić.

On je rekao i da bi više voleo da je simbol Zvezde nešto drugo, ali da o tome odlučuju navijači i oni su izabrali tenk.

Pometnja u gradu: Tenk sa Zvezdinim obeležjima ispred “Marakane” (FOTO+VIDEO)

Vučić je naveo primere i drugih evropskih klubova, kao sto je CSKA koji ima tenk ispred stadiona, ili nemački klub Borusija Dortmund koji takođe ima tenk kao simbol, koji još podseća na prošla vremena.

Vučić je istakao i da oklopno vozilo koje se vozi po gradu, a o kojem se takođe pisalo svašta, je samo nadograđeni kamion Tam od iverice, i pokazao njegovu sliku.

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/

“To je to veliko oklopno vozilo koje je narušilo mir u našoj zemlji”, rekao je ironično Vučić i pokazao fotografiju vozila.

Zvezdin tenk ispred Marakane digao svetske medije na noge, navijači im objasnili suštinu

 

Komentarišući to što su navijači hrvatskog Dinama ispred svog stadiona postavili traktor, Vučić kaže da za sudbinu srpskog naroda iz Hrvatske nema dovoljno suza ni da se izliju Sava i Dunav, ali da moramo da idemo dalje.

“Tri ključna igrača u Zvezdi su Srbi Krajišnici… Dinamo je jak, ali možda Partizan i Zvezda budu jači”, rekao je Vučić i dodao da mu je draže da temu prebaci na sportski teren, a da će Srbija da nastavi da se približava drugim zemljama i da ih i pobeduje u raznim oblastima.

On je Partizanu poželeo sreću večeras, kako bi Beograd bio jedan od gradova koji ima dva predstavnika u Ligi Evrope, jer je to važno za Srbiju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je dva sata pred kvalifikacionu utakmicu za Ligu šampiona između Crvene Zvezde i Jang Bojsa u Beogradu pozvao igrača Zvezde Aleksu Vukanovića, jer je pomislio da bi on mogao biti igrač odluke.

„Sedeo sam sa predsednikom Crvene Zvezde i palo mi je na pamet da bi Vukanović mogao biti igrač odluke. Zamolio sam šefa Zvezde da nazove Vukanovića, kojem sam rekao ”sine daj gol”“.

“On je kazao da će dati sve od sebe i dao je gol. Čestitam mu na tome“, rekao je Vučić novinarima.

On je čestitao pobedu Zvezdi i poželeo mnogo uspeha u budućnosti.

Dodao je da je slučajno pogodio, kao što se svakome desi to nekada, kada nešto prognozira.

„Marin je najbolji, svetska klasa, ali palo mi je na pamet da bi Vukanović mogao da reši utakmicu“, rekao je Vučić.

Mladi momci nisu dorasli Marakani, Crvena zvezda je u Ligi šampiona!

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More