Velika pomoć: Beč poklonio vatrogasno vozilo opštini Žagubica

192

Član vlade pokrajine i grada Beča zadužen za privredu, koji je zadužen i za vatrogasce, Peter Hanke predao je danas u Beču, zajedno s direktorom vatrogasne službe grada Geraldom Hilingerom, u ime glavnog grada Austrije vatrogasno vozilo opštini Žagubica.

Komandir vatrogasne jedinice i načelnik štaba za vanredne situacije u Žagubici Radiša Simeonović preuzeo je vozilo za koje je istakao da mnogo znači za tu srpsku opštinu.

“Raduje me što sam, neposredno pred posetu Beogradu, u Beču mogao da predam vatrogasno vozilo jednoj srpskoj opštini. Politička, ekonomska i kulturna saradnja Austrije i Srbije je za Beč, kao raskrsnice između istoka i zapada, posebno važna. Austrija je jedan od najvećih investitora u Srbiji i mnogi Srbi su proteklih decenija pronašli svoj novi dom u Beču. Zbog toga mi je bilo veoma drago što mogu da produbim odnose naše dve zemlje i predam vatrogasno vozilo Žagubici”, rekao je Hanke.

Preuzimanju vozila prisustvovali su ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić, predsednik opštine Safet Pavlović, savetnik predsednika opštine Živojin Trifunović, zamenik komandanta vatrogasnog bataljona Požarevac Mališa Tomić i vatrogasac iz Žagubice Sasa Simeonović.

Dobijeno vozilo omogućiće vatrogascima u Žagubici da se uhvate u koštac sa svakom vanrednom situacijom, rekao je Simeonović.

Inicijativu za dobijanje vozila pokrenuo je Trifunović, koji je istakao da je dobijeno vozilo od ogromnog značaja za opštinu Žagubica.

Posle predaje vatrogasnog vozila, koja je izvršena ispred vatrogasne jedinice “Am Hof” u centru Beča, član bečke vlade Hanke otputovao je u Beograd, gde će se sutra sastati s gradonačelnikom srpske prestonice Zoranom Radojičićem.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More