Još jedan u nizu! Srpski đaci osvojili fantastičan rezultat na svetskom takmičenju! (FOTO)

Foto: Ilustracija
208

Samo mesec dana nakon što su se naši učenici vratili sa osvojene tri medalje na svetskoj hemijskoj olimpijadi u Parizu, srebrnu medalju iz hemije donose takođe njihovi vršnjaci, ali ovaj put iz Moskve.

Dunja Arsenijević, Stefan Mitrović, Jelena Ivković, Filip Koldžić, Mihailo Milošević i Branka Krnjaja ostvarili su neverovatan uspeh na internacionalnom takmičenju iz hemije koje je u Rusiji održano od 20. do 25. avgusta.

“Međunarodni hemijski turnir je takmičenje koje se održava svake godine na univerzitetu “Lomonosov” u Moskvi. Ove godine je naš tim “In Our Elements” koji predvodimo Anamarija Nikoletić i ja, osvojio srebrnu medalju. Ponosni smo i na tri pojedinačne nagrade koje su osvojili Filip, Dunja i Mihailo. U poslednjem delu takmičenja učestvovalo je 11 ekipa iz celog sveta. Rešenja koja smo predstavili daleko prevazilaze gradivo srednje škole i program osnovnih studija hemije”, objašnjava za “Blic” mentor Uroš Stojiljković.

DRUGI NA SVETU! Naši fantastični hemičari osvojili su srebrnu medalju na svetskom takmičenju u Moskvi, i tri pojedinačne…

Gepostet von Fondacija Zajedno Za Mlade am Sonntag, 25. August 2019

Tim se mesecima pripremao za takmičenje, teorijski rešavao zadatke i ozbiljno se spremao za sve ono što takmičenje u Moskvi donosi.

“Samim tim što znamo da su timove činili najbolji mladi hemičari svoje države, koji su se dugo pripremali, osvojeno srebro dobija veću vrednost. Mene su, pored osvojenog grupnog srebra, oduševile pojedinačne nagrade. Nas troje iz tima je plasirano u prvih 10 na celom takmičenju”, kaže učenica Dunja Arsenijević.

Još uvek ne mogu da veruju da su na reprezetativnom takmičenju osvojili srebro, jer su kako kažu tamo otišli bez velikih pritisaka o samoj nagradi.

“I dalje ne verujemo da smo osvojili srebro. Na takmičenje smo otišli ne misleći o nagradi. Dok su trajale pripreme nismo razmišljali o tome da zaista imamo šanse da se borimo za prvo mesto. Mislim da smo upravo zbog toga što smo bili opušteni, uspeli da damo sve od sebe i na kraju se naš trud isplatio”, dodaje učenica Jelena Ivković.

Učesnici su zahvalni fondacijama “Fondacija 1%”, “Zajedno za mlade – prof. dr Danice Grujičić”, kao i Saobraćajnom institutu CIP, zahvaljujući kojima je prikupljen novac za ovo takmičenje.

“Zahvaljujući njima smo bili u mogućnosti da odemo u Moskvu. Zahvaljujemo svima koji su podržali rad fondacija uplatom novca i slanjem poruka”, kaže Uroš Stojiljković.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More