Rašković Ivić istakla da Kukan i Flekenštajn nisu za bojkot

Foto: PrintScreen/YouTube
80

Bivši poslanici Evropskog parlamenta Edvard Kukan i Knut Flekenštajn i posle podne razgovarali su sa predstavnicima poslaničkih grupa u Skupštini Srbije.

Posle sastanka sa parlamentarcima, Sanda Rašković Ivić iz poslaničke grupe Pokret za spas Srbije- Nova Srbija istakla je da su sagovornici razumeli odluke pojedinih stranaka oko bojkota parlamenta i predstojećih izbora, ali kažu da ne bi bilo dobro da se bojkotuju izbori jer je to jedini način da se dođe do demokratije.

Kako je istakla Rašković Ivić, Kukan i Flekenštajn su svesni da će se pred izbore stvoriti stranke koje će glumiti opoziciju, ali su svejedno poručili da će ukoliko se odluče na bojkot, oni koji ne izađu na izbore „ostati sami“.

„Mislim da će oni pokušati da učine sve da se situacija u Srbiji promeni ne bi li i mi promenili naše stavove“, rekla je Rašković Ivić.

Ona je dodala da je ispunjenje zahteva koje je napravio stručni tim 1 of 5 miliona – utopija i da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ne pada na pamet da odustane od funkcionerske kampanje.

„Kad bi se mediji sredili i bilo transparentno finansiranje stranaka, i da se promeni sastav REM-a i ne bude funkcionerske kampanje, to bi bila potpuno druga pesma, ali ja ne verujem da će se ona pevati“, istakla je Sanda Rašković Ivić.

Ona je rekla i da ne bi bilo dobri da se razgovori svedu na Parlament jer ispada da je predsednica Skupštine Maja Gojković jedini remetilački faktor demokratije u Srebiji, a to nije tako.

Urušena situacija u parlamentu je samo jedan od simptoma loše atmosfere u društvu, autokratije koja potiče od Aleksandra Vučića i SNS-a a ima koren u radikalsko- miloševićevskom načinu razmišljanja i vladanja, rekla je poslanica.

Kukan i Flekenštajn razgovarali su i sa predstavnicima Liberalno demokratske partije i Stranke moderne Srbije, koje su o sastanku izdale saopštenja.

Izvor Danas
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More