Ruski i srpski arhijereji zajedno u San Francisku uz pesmu Oj, Kosovo, Kosovo!(FOTO+VIDEO)

Foto: TV Hram
245

Liturgijskim sabranjem i zajedničkim služenjem episkopa Ruske i Srpske pravoslavne Crkve svečano je proslavljen praznik Uspenja Presvete Bogorodice u Sabornom hramu Ruske pravoslavne Crkve u San Francisku.

Bratskim i srdačnim gostoprimstvom na ovaj veliki hrišćanski praznik koji su srpski i ruski arhijereji zajedno proslavili kraj moštiju Svetog Jovana Šangajskog, Ruska pravoslavna Crkva uzela je učešće u proslavi velikog jubileja – osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne Crkve, koji Eparhija zapadnoamerička proslavlja tokom čitave ove nedelje.

Празник Успења Пресвете Богородице у Сан Франциску
Foto: TV Hram

Svetu arhijerejsku Liturgiju služio je Arhiepiskop San Franciska i zapadne Amerike Kiril uz sasluženje episkopa raško-prizrenskog i kosovsko-metohijskog Teodosija, zapadnoameričkog Maksima, bihaćko-petrovačkog Sergija, zahumsko-hercegovačkog Dimitrija, Episkopom stobiskim Davidom iz Ohridske Arhiepiskopije i episkopom Sijetla Teodosijem iz Ruske pravoslavne Crkve.

Foto: Tv Hram

Liturgiji je prisustvovao veliki broj vernika koje su pričestili episkop bihaćko-petrovački Sergije i zahumsko-hercegovački Dimitrije.

Srpski i ruski episkopi, San Francisko

Foto: TV Hram

Arhiepiskop Kirilo izrazio je svoju veliku radost zbog toga što je zajedno sa Episkopima iz Srbije služio Svetu Liturgiju kraj moštiju Svetog Jovana Šangajskog, čestitajući Vladiki Maksimu na jubilejima koje Eparhija zapadnoamerička proslavlja u ovim danima.

Празник Успења Пресвете Богородице у Сан Франциску
Grob Svetog Jovana Šangajskog Foto: TV Hram

U ime srpskih episkopa, svoje domaćine i prisutni verni narod pozdravio je Episkop raško-prizrenski Teodosije.

Srpski i ruski episkopi, San Francisko

Foto: TV Hram

Domaćini su u čast srpskih episkopa priredili svečani ručak u prostorijama parohijskog doma katedralnog Hrama u San Francisku, a gosti su se domaćinima srdačno zahvalili pesmom učenika Prizrenske Bogoslovije koji su na radost i zadovoljstvo svih prisutnih otpevali “Oj Kosovo, Kosovo” i “Podmoskovske večeri”, što možete videti u videu.

Српски и руски Епископи заједно служили у Сан Франциску на празник Успења Пресвете Богородице

Српски и руски Епископи заједно служили у Сан Франциску на празник Успења Пресвете Богородице >>> https://youtu.be/mmcZL9hPI7w

Gepostet von Телевизија Храм am Donnerstag, 29. August 2019

Izvor TV Hram
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More