Uragan “Dorijan” stiže za vikend: Redovi na pumpama i prodavnicama, građani Floride pozvani da naprave nedeljne zalihe (FOTO)

AP Photo/Brynn Anderson
218

Američki Centar za uragane saopštio je da bi uragan Dorijan mogao da stigne do američke obale kao izuzetno jaka oluja četvrte kategorije.

Najavljeno je da će Dorijan do obale doći za vikend.

Kako se navodi, Dorijan bi mogao da dostigne udare od 130 metara na sat, dok se približava obali Floride, preneo je sinoć AP.

Guverner Floride Ron De Santis proglasio je vanrednu situaciju za okruge koji bi mogli da se nađu na putu Dorijana i pozvao građane da obezbede nedeljne zalihe.

(AP Photo/Brynn Anderson

Dorijan je ranije okrznuo Karibe, pri čemu nije uzrokovao veću materijalnu štetu, međutim očekuje se da će uragan ojačati i da će narednih nekoliko dana Bahame i jugoistok SAD pogoditi kiše, jaki vetrovi i za život opasni talasi.

Kako se navodi, primećeni su veliki redovi vozila na benzinskim pumpama i građani koji nose velike količine flaša sa vodom i hrane.

AP Photo/Brynn Anderson

Zbog toga su neke stanice ostale bez benzina.

Zbog uragana grupa Rolingstons ponovo su promenili raspored nastupa, tako da će umesto u subotu, koncert u Majamiju biti održan dan ranije.

Taj koncert je prvobitno trebalo da se održi u aprilu, ali je zbog zdravstvenih problema pevača Mika Džegera pomeren za kraj avgusta.

Tramp otkazao posetu Poljskoj zbog uragana Dorijan

Američki predsednik Donald Tramp otkazao je posetu Poljskoj zbog uragana Dorijan, koji se približava Floridi.

Tramp je rekao da je za njega veoma važno da bude u Vašingtonu da bi se bavio posledicama te oluje.

“Naš najveći prioritet je bezbednost američkog naroda, koji se nalazi na putu uragana”, poručio je Tramp.

On je dodao da je u četvrtak obavestio o svojoj odluci poljskog predsednika Andžeja Dudu i preneo mu da planira da otputuje u Poljsku u “bliskoj budućnosti”, prenosi AP.

Tramp je trebalo u subotu da ode u Varšavu kako bi prisustvovao obeležavanju 80-ogodišnjice od početka Drugog svetskog rata.

Američki predsednik rekao je da će, umesto njega, u Poljsku otputovati potpredsednik SAD Majk Pens.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More