Vojin Ćetković o Nebojši Glogovcu: Moj kum i prijatelj nije zauvek otišao, ja i danas sa njim razgovaram

Youtube printscreen RTS
240

“Moj kum i prijatelj Nebojša Glogovac nije zauvek otišao. Ja i danas sa njim razgovaram na mnogobrojne teme”.

Ovim rečima glumac Vojin Ćetković počeo je razgovor, za “Novosti”, u Trebinju, gde su organizovani “Dani Nebojše Glogovca”, povodom 50 godina od rođenja velikana glumišta koji nas je iznenada napustio 9. februara prošle godine. U vrlo emotivnoj memorijalnoj večeri u rodnom gradu Glogovca, o sjajnom glumcu govorili su njegova supruga Milica, autorka monografije Tatjana Nježić, režiser Radoje Andrić…

Svi oni istakli su da bi upravo Trebinje trebalo da ustanovi festival u njegovu čast, kako bi se budućim generacijama prenosilo ko je bio Nebojša Glogovac.

“Od studentskih dana bio sam u dubokim pregovorima sa Nebojšom, a i dan-danas razgovaram sa njim na mnoge teme. Zaista ne mogu ni da opišem kako se danas osećam. Imali smo toliko toga zajedničkog”, rekao nam je Ćetković.

Dodaje da je Glogovac svoj posao dovodio do savršenstva.

“On je svakog trenutka igrao do kraja i davao i više od toga što može. Znao sam koliko može, ali on je uvek išao iznad toga. Često smo o tome razgovarali i uvek sam govorio da ja to ne mogu”, priča Ćetković.

Ono što je ostalo neispunjeno u njihovom velikom prijateljstvu bilo je da urade zajednički projekat. Ćetković kaže da su bili u pregovorima, da je Nebojšina ideja bila tekst Nikole Pejakovića po motivu Joneskovih “Stolica”, a njegova Beketov “Godo”.

“Imali smo plan nakon američke turneje “Hadersfilda” da napravimo nešto svoje. Predložio sam Beketovog “Godoa” jer bi sve besmislice koje smo izgovarali godinama stavili u tu neku formu. Znali smo da pričamo izmišljenim jezicima, ali da se dobro razumemo”, prisetio se Ćetković.

Nebojša Glogovac – od papira je pravio lik

A, zahvaljujući seriji “Ranjeni orao”, Trebinje i njegovi građani Vojina Ćetkovića i njegovu suprugu Slobodu Mićalović smatraju svojim sugrađanima. Na TV ekranima godinama se repriziraju serije i filmovi u kojima on glumi, a recept za takav uspeh u dosadašnjoj briljantnoj karijeri objasnio je vrlo jednostavno:

“Uloge ne biram sam. Uloge biraju mene.”

Žarko Laušević povodom godišnjice smrti Nebojše Glogovca objavio pismo koje udara pravo u srce (FOTO)

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More