Haos na granicama: Čeka se satima, formirane kilometarske kolone, evo gde su najveće gužve

Printscreen AMSS kamere
267

Najduže kolone ovog nedeljnog poslepodneva formirale su se na graničnim prelazima Srbije sa Makedonijom, gde je moguće čekanje i duže od tri sata. Situacija nije bolja ni na granici sa Mađarskom, gde takođe čeka satima, a samo sa naše strane oko 90 minuta.

Najduže čekanje očekuje putnike na graničnom prelazi Preševo, na izlazu iz zemlje, gde se od jutros formirala kolona vozila duga četiri kilometra. Prema poslednjim informacijama, zadržavanje na ovom prelazu je tri sata.

“Prema zvaničnim informacijama, na graničnom prelazu Preševo, na izlazu iz zemlje čeka se tri sata, ali je moguće da čekanje bude i duže jer su međuzone pune i stvaraju se čepovi. Slična situacija u međuzonama je i na graničnim prelazima Horgoš 2 i Kelebija”, rekli su za “Blic” iz AMSS.

Na ovom graničnom prelazu sa Makedonijom, na ulazu u zemlju čekanje je oko sat i po vremena.

Na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz zemlje putnička vozila i autobusi čekaju oko sat vremena, dok na ulazu nema dužeg zadržavanja. Na prelazu Horgoš 2, vozila na izlazu iz zemlje čekaju 90 minuta. Na graničnom prelazu Kelebija na izlazu iz zemlje zadržavanja su 30 minuta, dok se na prelazima Bački vinogradi i Đala čeka sat vremena.

Zbog punih međuzona i dugog čekanja na ovim graničnim prelazima sa Makedonijom i Mađarskom, iz AMSS savetuju putnicima da koriste alternativne granične prelaze.

Na granici sa Hrvatskom, na izlazu iz zemlje, putnici koji koriste granični prelaz Batrovci mogu da očekuju zadržavanje od oko 30 minuta.

Na graničnom prelazu Gradina vozila na izlazu iz zemlje čekaju oko 70 minuta, dok su na ulazu zadržavanja oko pola sata.

Kada je u pitanju čekanje na granici sa Crnom Gorom, na graničnom prelazu Gostun, na ulazu u Srbiju zadržavanje traje oko sat vremena, dok na izlazu iz zemlje nema većih gužvi.

Na svim ostalim graničnim prelazima, prema poslednjim informacijama, zadržavanja su kraća od pola sata.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More