Iako je srpski zet, “Palmer će politiku SAD sprovoditi snažno, čak i brutalno”

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC
174

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će Metju Palmer, imenovan za specijalnog izaslanika SAD za Balkan, sprovoditi politku SAD – snažno, ponekad čak i brutalno i da su priče da će nama biti naklonjeniji, jer je “srpski zet” smešne.

U emisiji “Hit tvit” TV Pink, na pitanje da li se može očekivati da zahvaljujući njegovom angažmanu incidenti, kao večerašnji, kada su u Kosovskoj Mitrovici Albanci napali srpskog dečaka, budu ređi, Vučić kaže:

“Palmer je odgovoran, ozbiljan i marljiv čovek. Smešno mi je to kada kažu da je srpski zet, pa će nama biti naklonjeniji, smešno i budalasto. On će sprovoditi politiku SAD snažno, ponekad i brutalno i nama ne predstoje nikakvi laki zadaci. A da li je sposoban i da li je odgovoran – svakako da jeste.”

Dodao je da ne očekuje lako vreme za Srbiju.

Kako kaže, Albanci se u svojoj borbi za glasove, kao i drugi na prostorima bivše Jugoslavije, upinju da dokažu antisrpski pristup i anti-Beograd stav.

“To im je jedina politika koju imaju, i u takvoj atmosferi ovakvi incidenti su više nego mogući”, rekao je on.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More