Spektakl hrvatskog i srpskog folklora (FOTO)

Dva ansambla su saradnju obnovili pre dve godine

410

 

ZAGREB – U prepunoj zagrebačkoj dvorani “Vatroslav Lisinski”, uz ovacije publike, održan je zajednički nastup srpskog i hrvatskog državnog ansambla “Kolo” i “Lado” pod motom “Ruku pod ruku”.

Dva ansambla su saradnju obnovili pre dve godine.

Zagrebački “Večernji list” je u izveštaju sa koncerta istakao da su se “raspoloženi gosti iz Srbije ponovo predstavili ljubopitljivoj zagrebačkoj publici kao ansambl vrhunskih, idealno uvežbanih i fizički spremnih igračica i igrača, koji po potrebi mogu i gromko zapevati i to uz pratnju odličnog orkestra”.

“Njihove koreografije, a bilo je tu plesova iz istočne Hercegovine, Binačke Morave, Stare planine, Novog Pazara, Banata… izuzetno su žive, razigrane i zahtevne i pune kontrasta što je publika i te kako znala da nagradi snažnim i dugim aplauzom, verovatno priželjkujući i samostalni nastup ansambla ”Kolo” u ”Lisinskom””, navodi se u tekstu zagrebačkog dnevnika.

Večernji piše da je na kraju zvaničnog programa “Kolo” izvelo i poznati Splet igara iz Srbije u koreografiji Olge Skovran.

Hrvatski ansambl “Lado” gostovao je početkom meseca u Beogradu, u takođe rasprodatoj dvorani, a svoj dio programa završio je spletom igara, odnosno prikazom hrvatskih i srpskih običaja sa Banije.

Fotografije sa ovog koncerta na svojoj Facebook stranici podijelio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je bio u dvorani “Lisinski”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More