Beč: Rekonstrukcija metro linije U4 završena, sve stanice ponovo dostupne putnicima

Foto/Printscreen/You Tube
72

Bečka zelena metro linija U4 se vraća u normalan rad i posle više od dva meseca je ponovo dostupna za putnike. U periodu od 29. juna do 1. septembra 2019. godine, vožnja metro linijom U4 nije bila moguća između stanica Karlsplatz i Längenfeldgasse. U toku dva meseca obavljena je kompletna rekonstrukcija stanica i šina na ovoj trasi. Pored toga renovirane su platforme, stepenice u stanicama i podovi u foajeima na stanicama Margaretengürtel i Kettenbrückengasse, piše Dijaspora.tv.

Od ponedeljka 2. septembra, sve stanice metro linija U4 su ponovo dostupne putnicima, osim stanice Pilgramgasse gde će se zbog spajanja U2/U4 i radova na ovoj važnoj saobraćajnoj petlji i dalje odvijati radovi.

Autobuska linija „U4Z“ koja je u vreme rekonstrukcije metroa bila alternativna linija, više nije u funkciji.

U toku ove velike rekonstrukcije bečke metro linije U4 zamenjeno je više od 3.500 metara strujnih šina i položeno više od 7.000 metara kablova. Do 26. avgusta izvedeno je više od 200 probnih vožnji, zamenjeno je i oko 8 kilometara linijskih vodiča koji su zaduženi za uspešnu „komunikaciju“ između podzemne i kontrolne centrale, a 150 signalnih uređaja takođe je moralo da bude obnovljeno, prenosi Dijaspora.tv.

Ovo je inače najveća modernizacija u istoriji bečke podzemne željeznice pod nazivom „NEU4“ u koju će grad Beč i Bečke linije uložiti oko 335 miliona evra. Prvi radovi su počeli u proleće 2014. godine, a trajaće do 2024.godine , s tim da će obimni radovi biti završeni do kraja 2019. godine i više neće uticati na rad ove metro linije, tj. prevoz putnika će se odvijati bez prekida.

Više informacija možete pročitati na zvaničnoj internet stranici Wiener Linien.

 

Izvor Dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More