I sveštenik emigrira: Petar je skinuo mantiju i odlazi u Nemačku da vozi autobus!

Foto/Printscreen/You Tube
290

Tiho i bez velike priče sveštenik Petar Đukanović (42) zahvalio se episkopu šabačkom Lavrentiju na poverenoj parohiji, napustio dužnost i odlučio da postane vozač autobusa u Baden-Badenu u Nemačkoj.

Petar je čvrsto odlučio da sa porodicom, popadijom i dvoje dece, ode da daleko od svoje zemlje i parohije koju je vodio.

Pre odlaska u Nemačku pozdravio se najdražima i saopštio im da odluka o odlasku nije samo njegova, već da ju je donela čitava porodica. To je ujedno i obrazloženje zašto je predao parohiju, pišu “Novosti”, prenosi “Blic”.

U Eparhiji šabačkoj kažu da je jerej Đukanović ostao u činu i da ništa loše nije učinio tokom svoje sedamnaestogodišnje đakonsko-svešteničke karijere u Šapcu.

Naprotiv, slovio je za jednog od najuzornijih sveštenika u gradu, gde je sedište Eparhije šabačke.

Bio je sabrat sveštenika u ovdašnjoj Sabornoj crkvi, posvećenoj apostolima Petru i Pavlu.

– O kolegi i bratu u Hirstu, Peri, mogu da kažem sve najbolje, kao i većina kolega. Znam da je veoma poštovan i popularan bio u Jevremovcu u naselju Čavić, gde se protezla njegova parohija – kaže prota Slaviša Marković, starešina sabornog hrama u Šapcu.

Jerej Đukanović je, inače, po svešteničkim merilima imao jednu od najboljih parohija. On će kako kako pišu “Novosti” nastaviti da služi Bogu i rodu, ali samo u slobodno vreme, prenosi “Blic”.

Izvor Blic,Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More