Poruka iz Prištine: Pre će pasti vlast, nego što ćemo ukinuti takse

FOTO: Skupština Kosova, arhiva
441

PRIŠTINA – Savetnik kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i predstavnik prištinskih institucija u dijalogu sa Beogradom, Avni Arifi rekao je na poziv SAD da ukinu uvećane takse za robu iz Srbije, da će pre pasti kosovska vlast, nego što će povući odluku o povećanju poreza za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.

On je tako reagovao za prištinski portal Ljajmi, u odgovoru na poruku američkog državnog sekretara Majka Pompea da Priština treba da ukine odluku o stopostotnom povećanju poreza na robu iz Srbije i BiH.

„Ne, nećemo povući odluku. Vlada će radije pasti nego što bi povukla odluku o povećanju poreza na 100 posto“, rekao je Arifi.

Američki Stejt department saopštio je ranije da je Pompeo, na sastanku sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem pozvao Prištinu da povuče odluku o povećanju poreza na robu iz Srbije i BiH i da se okrene radu na normalizaciji odnosa sa Beogradom.

Izvor Infobrif/B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More