Hitlerovo odmaralište pretvoreno u najduži hotel na svetu (FOTO+VIDEO)

Foto/Printscreen/You Tube
173

Hitlerov kompleks “Snaga kroz odmor” na ostrvu Rigen, dugačak pet kilometara i zamišljen da u njemu istovremeno može da se odmara 20.000 ljudi, zbog početka Drugog svetskog rata nikada nije bio otvoren, a zgrade su korišćene u vojne svrhe, najpre u Hitlerovom Rajhu, a potom u DDR-u.

Kako piše Dojče vele, kompleks “Kolos iz Prore” sagradio je po nalogu Adolfa Hitlera 1930-tih godina nacistički arhitekta Klemens Kloc.

Taj kompleks je posle pada berlinskog zida i ujedinjenja Nemačke dobio status istorijskog spomenika u koji su useljeni umetnički ateljei i muzeji, piše DW i dodaje da je veći deo najdužeg kompleksa propadao.

Kada je novinarka Dojče velea 2005. godine bila tamo, kompleks je ličio na ruinu, međutim, 2018. godine kompleks nazvan “Prora Solitaire” postao je odmaralište.

Foto/Printscreen/You Tube

Kako je opisala, blok II tog kompleksa sada je obojen u belo, a balkoni su u staklu i u tom delu se nalazi luksuzni hotel.

“Danas tu može da se iznajmi bicikl, a tu su i frizerski salon, jedan butik, nekoliko kafića, restorana i pekara. Tu je i dokumentacioni centar u kojem se može videti Prora iz 2004. godine. Mnoge turiste baš to interesuje”, navela je novinarka.

Dodala je da su ostali delovi tog kolosa uglavnom velika gradilišta, a u planu je otvaranje supermarketa i lekarske ordinacije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More