Neobična metoda: Studenti polažu ispit sa kutijama na glavi, neki roditelji besni, dok drugi pozdravljaju ovo

Foto/Unsplash/ Luis Quintero
109

Roditelji studenata obrazovne ustanove Cobat 1 u meksičkom gradu Tamaulipasu pobesneli su kada su saznali da je jedan od profesora njihovoj deci stavio kutije na glave tokom ispita, kako ne bi prepisivali.

Kazali su kako je ovo ponižavanje studenata i kršenje njihovih ljudskih prava. Pozvali su sve nivoe vlasti da reaguju, a žalili su se direktoru škole, ministarstvima te Državnoj komisiji za ljudska prava.

Roditelji su u svojoj žalbi kazali kako su njihova deca izložena fizičkom, psihičkom i emocionalnom nasiju, prenosi Klix.ba.

“Tražimo od federalne i državne vlasti i institucija da odmah otpuste Luisa Huareza Teksisa, profesora i direktora kampusa i osiguraju prava studentima. Nadam se da se neće olako preći preko ovog tipa nasilja i poniženja”, kazali su roditelji.

Ipak, veliki broj građana podržao je ovaj potez profesora putem društvenih mreža, kazavši kako je ovo odlična ideja da spreče studente da prepisuju. Među njima su i roditelji pojedinih studenata koji su naveli kako je u današnje vreme retkost da profesori vode računa o kvaliteti obrazovanja i da im je zaista stalo da nauče studente.

Neki od građana su čak uputili molbu vlastima da se postavljanje kutija studentima na glave za vreme ispita uvede u praksu!

Izvor Klix.ba
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More