Rašković Ivić: 1.500 strana predloženog budžeta za jedan dan ne bi mogao ni Vučić da pročita

FOTO: VMA
464

BEOGRAD – Poslanici Saveza za Srbiju negodovali su danas zbog toga što će se istovremeno voditi rasprava u parlamentu o 62 tačke dnevnog reda, među kojima je Predlog budžeta za 2019.godinu, koji je, kako kaže Sanda Rašković Ivić, stigao na 1.500 strana.

“Predsednik Vučić je rekao da može da pročita 600 strana dnevno. Ja mislim da ni on ovo ne bi mogao da pročita, a mi drugi pogotovo. To što je vlast stavila namerno 62 tačke govori o tome da mnogi od zakona treba da prođu “ispod radara”, rekla je Rašković Ivić.

Ona je novinarima u Skupštini Srbije rekla da su poslanici dve trećine materijala dobili pre tri dana, a da bi Predlog budžeta, imajući u vidu obim i značaj trebalo da stigne mesec dana ranije, kao i da bi skupština o tome trebalo posebno da raspravlja.

“Imamo jako mnogo zakona, između ostalih, zakon o restituciji za koji smo videli da se isplata novca i obveznica ponovo odlaže, i to treći put”, rekla je Rašković Ivić i dodala da i kod mnogih drugih zakona odlažu reforme koje su, kako kaže, obećane još 2013. godine.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić je sednicu na kojoj će se raspravljati o 62 tačke dnevnog reda nazvao ponižavanjem građana, a dnevni red “čaršavom”, rekavši da je deset minuta potrebno samo da se pročitaju naslovi zakona, koliko neki poslanici ukupno imaju za raspravu.

“Zakazivanje ovakvih sednica koje su postale česta praksa je da se sakrija istina. Žele da sakriju i koliki je javni dug, koliko su uzeli penzionerima, koliko su uzeli od zaposlenih, od poljoprivrednika, koliko Srbija zaostaje za drugim zemaljama po rastu BDP”, rekao je Aleksić.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More