Ni snižena cena nije privukla kupce…Niko neće da kupi nekadašnju najveću fabriku hrane u Srbiji! (VIDEO)

Neće biti održano ponovljeno javno nadmetanje, koje je bilo zakazano za 10. septembar.

Foto: Printscreen/Youtube
134

Požeška “Budimka” još će čekati na novog vlasnika jer neće biti održano ponovljeno javno nadmetanje, koje je bilo zakazano za 10. septembar.

Kao i slučaju prve neuspele prodaje, koja je trebalo da se održi 11. juna, niko od potencijalnih kupaca do juče, kada je bio poslednji dan za to, nije se prijavio i uplatio garantni depozit.

Kompanije koje su se raspitivale za ovo preduzeće, a govorilo se da su 24 takve iz Evrope, Azije i Srbije, na drugi pokušaj prodaje nije privukla ni cena 30 odsto niža nego u prvom krugu.

Prodaja preduzeća i ovoga puta bila je oglašena u dva dela, s tim što je početna cena fabričkog kompleksa sa pratećim parcelama u Požegi bila 372.309.856 dinara, a farma za tov junadi u Zdravčićima 29.242.113 dinara, prenosi ozonpress.net.

Ni snižena cena, ni proizvodni potencijali i brend „Budimke“, kao i činjenica da je preduzeće u kome je proizvodnja ugašena pre četiri godine posle bankrotstva oslobođeno svih dugova, nije privukla kompanije koje se su se “dugo vremena unazad ozbiljno figurirale kao budući vlasnici”.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika saopštila je da će o narednim koracima – načinima i rokovima prodaje biti odlučeno u narednom periodu u dugovoru sa Odborom poverilaca i razlučnim poveriocima. Ukoliko neko od zainteresovanih kupaca bude ponudio kupovinu metodom neposredne pogodbe, kažu u Agenciji, postoji mogućnost da „Budimka“ bude prodata na taj način.

 

Izvor ozonpress.net.
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More