Štrajk pilota: Otkazano 1.600 letova između nedelje i četvrtka

FOTO: Pixabay
208

Oko 1.600 letova Britiš Ervejza planiranih za period između nedelje, 8. septembra uveče, i četvrtka, 12. septembra ujutru, otkazano je zbog dvodnevnog štrajka većine pilota BA.

Avio-kompanija nudi pilotima povećanje plata u iznosu od 11,5 odsto u toku tri godine, što opisuje kao “ugovor koji su već prihvatili članovi sindikata Junajt i GMB, koji predstavljaju 90 odsto osoblja BA, za koji smatramo da je fer”, prenosi “Independent”.

Udruženje pilota britanske aviokompanije (Balpa) ne misli da je to dovoljno dobro, i insistira da bi kapetani i prvi oficiri trebalo da dobiju, u proseku, dodatnih 1.050 funti svake godine.

Generalni sekretar sindikata, Brajan Straton tvrdi da, ako bi javnost razumela finansijske žrtve koje su piloti napravili u godinama kada je BA slabije poslovao, uključujući smanjenje plata i gubitak uslova, mogla bi da uvidi da njihovi zahtevi nisu nerazumni.

Velika većina letova BA na aerodromima Hitrou i Getvik planiranih za 9. i 10. septembar je otkazana. To znači da je otkazano oko 1.600 letova, a 240.000 putnika pogođeno ovim štrajkom.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More