Srpski specijalci demonstrirali snagu: “Pokazali su ogromnu vatrenu moć” (FOTO)

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC
70

Videli smo snagu srpske policije i njenih specijalaca, konstatovao je predsednik Aleksandar Vučić posle pokazno-taktičke vežbe “Povratak 2019” na poligonu u Nikincima i istakao da Srbija mora da jača svoje bezbednosne snage kako bi bile spremne za sve izazove.

“U uslovima nemirnog sveta, u kojima ne znate šta će se sutra zbivati u celom svetu, moramo da jačamo naše bezbednosne snage i da budemo spremni za sve izazove i zaštitimo narod od opasnosti i od pretnje. To treba da deluje i preventivno. Ponosan sam na ove momke. Odličan su posao obavili i pokazali zavidnu fizičku spremnost i ogromnu vatrenu moć”, kazao je Vučić.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik kaže da će sledeći put biti prikazani i helikopteri H145 sa mitraljezima.

“To je bila strahovita vatrena moć, tu ništa ne može da preživi. Mi smo time zadovoljni , moraćemo dalje da jačamo naŠe bezbednosne i odbrambene snage”, rekao je Vučić i čestitao MUP-u.

Dodao je da će biti nastavljeno ulaganje u novo naoružanje kako bi naši specijalci bili opremljeni kao i najbolje specijalne jedinice u svetu.

Vučić je posle vežbe na kojoj su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP – a prikazali veštine, opremu i naoružanje rekao da su učestvovala 133 pripadnika MUP-a i da su odlično obavili posao.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Posebno je istakao da su svi mogli da vide na “Milošu” novi sistem Getling – mitraljez sa rotirajućim cevima koji odlikuje izuzetno velika brzina paljbe – od 3.000 do 4.000 metaka u minuti.

Sada ćemo da ih naručujmo u većem obimu, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su prikazala i druga borbena vozila Prage i “trocevci u pokretu, Lazare sa različitim kalibrima i do 30 milimetara.

Predsednistvo Srbije

“Momci su se pokazali kao vrlo spsobni. Treba u narendom periodu više da koristimo i raketne bacače”, dodao je Vučić.

Rekao je da je posnosan što je prisustvovao i kineski general Džang Jousja koji će zajedno sa njim sutra prisustvovati vojnoj vežbi u Titelu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More