Mamili uzdahe: Ekskluzivni oldtajmeri na izložbi u Beogradu (FOTO)

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC
364

Ekskluzivni oldtajmeri, novi automobili na električni pogon, neke od ikona automobilske industrije mamili su uzdahe posetioca “Belgrade Waterfront Classic Car Show 2019” danas u Kvartu iza Prodajnog centra Belgrade Waterfront…

“Belgrade Waterfront Classic Car Show 2019” je deo manifestacija “24 sata elegancije” koja se održava se od 6. do 8. septembra u Beogradu.

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC

Manifestacija je organizovana u partnerstvu sa kompanijama Belgrade Waterfront, Generali i Jaguar, Srpskim savezom za istorijska vozila, a pod patronatom Kraljevske porodice Karađorđević.

Ljubitelji automobila sa odušvljenjem su komentarisali fantastične kupe oldtajmere koji su do danas mogli da vide samo na filmu.

Mlađi posetioci su se fotografisali pored omiljenih dvoseda, a među njima su prednjačile devojke.

Aleksandar Ðorđeić, organizator manifestacije “24 sata elegancije”, napominje da ovakvi događaji stavljaju Beograd na mapu svetskih destinacija.

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC

“Srećni što imamo priliku da ugostimo ovako vredne automobile i majstore ručne izrade u automobilskoj industriji. Ovde su parkirani izuzetni automobili poput “jaguara” na električni pogon koji je u Beograd stigao direktno iz budućnosti. Tu su i ikone stila u automobilskoj industriji poput “formule D47” koja dolazi iz famozne kolekcije Lopresto…Reč je o poslednjoj formuli koju je vozio šampion beogradske trke Tacio Novulari na kraju svoje karijere 1948. godine… Tu je i crna “lanča astura” koja je zaštitni znak klasičnih automobila, ili mile milja kola poput “oska” i “isijata” koji su biseri dizajna automobilske industrije”, kazao je Ðorđević.

On je dodao da će 80 godišnjca Beogradskog Gran Prija, kada je trijumfovao pomenuti Tacio Novulari, biti obeležena defileom izloženih automobila oko Kalemegdana.

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC

“Obići ćemo tri kruga oko Kalemgdana i onda se vraćamo ovde gde će automobili biti ocenjivani. Povodom ovog jubileja, u zgradu Prodajnog centra Belgrade Waterfront-a direktno iz muzeja Nuvolari iz Mantove, stiže originalni pehar koji je Tacio Nuvolari osvojio na Grand Pri trci u Beogradu 1939. godine.

Ovaj vredni eksponat, koji je lično kralj Petar II Karađorđević dodelio pobedniku Taciu Novulariju, biće izložen tokom čitave manifestacije”, kazao je Ðorđević.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More