Beč: Predstava “Petrijin venac” uskoro pred publikom u prestonici Austrije (VIDEO)

Foto/Printscreen/You Tube
123

Predstava “Petrijin venac”, po kultnom romanu Dragoslava Mihailovića, u režiji Bobana Skerlića, već je videlo mnogobrojno gledalište u Srbiji i regionu i uvek ispratilo višeminutnim ovacijama, a uskoro će i publika u Beču imati priliku da pogleda ovu predstavu, piše Dijaspora.tv.

U novoj verziji Mihailovićevog dela (prva premijera bila je 1976. godine, upravo u Ateljeu 212, a druga 1980. godina, kao filmsko ostvarenje reditelja Srđana Karanovića, nagrađeno Zlatnom arenom u Puli), lik Petrije oživljavaju tri glumice – Marta Bjelica, Jovana Gavrilović (Sterijina nagrada na ovogodišnjem Pozorju za najbolju žensku ulogu) i Milica Mihajlović.

Sudbina Petrije iz malog rudarskog sela u Pomoravlju, u ovoj dramatizaciji posmatrana iz ugla tri Petrije: mlade, gradske i Petrije udovice, je univerzalna priča o ženi koju gnječi patrijarhajna sredina i njenim pokušajima da ga preživi, da opstane – ne i da mu se suprotstavi, prenosi Dijaspora.tv.

U sjajnoj dvočasovnoj igri ansambla jedne od najrenomiranijih pozorišnih kuća u regionu, ovu dramu o preživljavanju jedne žene uprkos svemu, teškoj sudbini i mnogim tragičnim okolnostima, donijeli su i Ivan Marković (nagrada za najboljeg mladog glumca na Pozorju), Tihomir Stanić (nagrađen na Pozorju za najbolju epizodnu ulogu), Igor Đorđević, Isidora Minić, Jelena Rakočević i Vladislav Mihailović.

Predstava „Petrijin venac“ biće izvedena u Beču u teatru Akcent u nedelju 6. oktobra 2019. godine sa početkom u 19:30 časova.

Pisac: Dragoslav Mihailović / Mila Mašović Nikolić

Režiju potpisuje Boban Skerlić, a u predstavi igraju Marta Bjelica, Jovana Gavrilović, Milica Mihajlović, Ivan Marković, Tihomir Stanić, Igor Đorđević, Jelena Rakočević, Isidora Minić, Branislav Zeremski i Vladislav Mihailović.
Ulaznice za pozorišnu predstavu “ Petrijin venac“, po ceni od 27 evra, možete kupiti na zvaničnoj internet stranici Akzent teatra.

Organizator gostovanje predstave je Zajednica srpskih klubova u Beču, piše Dijaspora.tv. 

Izvor Dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More