“Dorijan” stigao i do Kanade: Uragan nastavlja da pravi haos, 300.000 ljudi bez struje (FOTO+VIDEO)

Foto/Tanjug/Andrew Vaughan/The Canadian Press via AP
156

Uragan Dorijan stigao je do atlantske obale Kanade, donoseći jake kiše i snažne vetrove, zbog čega je bez struje ostalo više od 300.000 ljudi, dan nakon što je tropska oluja ostavila pustoš na obalama Severne Karoline.

Stanovnici Nove Škotske pripremili su se za jake pljuskove i moguće poplave duž obale, dok su zvaničnici u glavnom gradu provincije, Halifaksu pozvali ljude da obezbede teške predmete koji bi usled vetra mogli da postanu projektili.

U centru Halifaksa vetar je oborio i kran, koji se srušio na stambenu zgradu u izgradnji.

U južnom delu grada, srušio se krov stambenog kompleksa, a nekoliko zgrada je evakuisno, prenosi AP.

Rojters navodi da su vlasti pozvale sve koji žive blizu obale da se evakuišu i da su najavile da će, pošto oluja prođe, poslati vojsku da pomogne u obnovi.

Foto/Tanjug/Andrew Vaughan/The Canadian Press via AP

Dorijan je sada u kategoriji vrlo intenzivne post-tropske oluje, poštoje jačina vetra koji je protitnjao preko Halifaksa bila 150 kilometara na sat, što je jednako uraganu kategorije dva, saopštio je Kanadski centar za uragane.

U Novoj Škotskoj bez struje je ostalo više od 300.000 ljudi, ali nema izveštaja o povređenima tokom oluje.

Dorijan je protekle nedelje opustošio Bahame kao oluja pete kategorije, uništivši oko 60 odsto teritorije te zemlje i ostavivši za sobom 43 žrtve.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More