(Ne)očekivani potez: Ukida se linija Beograd-Peking

Foto/Wikipedia
412

Kineska avio-kompanija „Hajnan erlajnz“ ukinula je avio liniju Beograd-Peking. Poslednji let na relaciji Beograd-Prag-Peking bio je u ponedeljak, piše današnja Politika.

List navodi da im je u upravi Aerodroma „Nikola Tesla“ rečeno da ih je kineska avio-kompanija „Hajnan erlajnz“ obavestila da obustavlja letove iz Pekinga.

Kako se napominje, u poslednje vreme se spekulisalo o ukidanju ove linije zbog malog broja putnika.
Hajnan erlanz“ je prošle godine odlučio da produži postojeću liniju Peking – Prag do Beograda. Linija je uspostavljena 15. septembra prošle godine, sa dva leta nedeljno, podsetio je list.

Inače, avioni “Er Fransa” vraćaju se nakon šest godina na beogradski aerodrom, sa kojeg će, počev od letnjeg reda letenja 2019. godine, imati po jedan let dnevno za prestonicu Srbije.

Francuska kompanija Vansi koncesiono preuzima beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ na 25 godina, iako se spekulisalo svojevremeno, kada je uvedena linija Beograd-Peking, da će koncesiju dobiti Kina.

Izvor Politika Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More