Filmska potera na naplatnoj rampi u Vrčinu: Policajac zatražio dokumenta, a onda je nastala drama

FOTO: MUP Srbije
109

Policija je I. R, muškarca koji je u petak ujutru šokirao beogradsku policiju dramatičnim bekstvom iz automobila punog marihuane prilikom kojeg je i povredio saobraćajca, već imala na radaru.

Kada je saobraćajani policajac zatražio od vozača SAB-a da se zaustavi pre ulaska na naplatnu rampu, centrala mu je već javila da je u pitanju “sumnjivo lice”. Pomenuti I. R. policiji je od ranije bio poznat po dilovanju manjih količina marihuane. Zato je policajac i zatražio dokumenta da ih proveri, piše Blic.

On, međutim, proveru nije sačekao. Naglo je startovao vozilo, dodao gas i jurnuo autoputem – u kontrasmeru, a prilikom tog manevra pregazio je policajca koji ga je legitimisao.

Naravno, policijska patrola je odmah pohitala je za njim, a usledio je niz neverovatnih scena. Tokom potere, vozač je izgubio kontrolu nad automobilom, koji se prevrnuo na krov.

Ipak, ni to ga nije zaustavilo. Iz prevrnutog vozila, koje se srećom nije zapalilo, ispuzao je četvoronoške i nastavio da beži prema šumi. Pronađen je nakon višesatne potrage.

Kada se policija vratila do vozila iz kog je pomahnitali vozač pobegao, policajci su pronašli narkotike.

“Imali smo informacije da je u pitanju sitni diler marihuane. Kada smo našli 21 kilogram droge u SAB-u i mi smo bili šokirani”, kaže izvor Blica koji je detaljno upoznat sa istragom.

Bahati vozač sada će se suočiti s najmanje tri prijave. Prva se, naravno, odnosi na divljanje na autoputu, odnosno na vožnju u kontrasmeru. Iako bi ovo delo moglo da se okarakteriše i kao prekršajno (i da vozaču iz džepa samo izbije određenu sumu), za drugo delo mora da odgovara krivično. Naime, s obzirom na to da je naneo povrede policajcu koji je pokušao da ga legitimiše, vozač je izvršio delo napad na službeno lice. U Krivičnom zakonu Srbije kaže se da “ko napadne ili preti da će napasti službeno lice u vršenju službene dužnosti (što je ovde bio slučaj), može da dobije zatvorsku kaznu u trajanju od tri meseca do tri godine.

Uz to, ako je pri izvršenju ovog dela službenom licu nanesena laka telesna povreda, kazna može biti i do pet godina robije. A s obzirom da je u pitanju službeno lice koje je obavljalo posao takozvane javne bezbednosti, kazna bi, zapravo, mogla biti i do osam godina zatvora. Konačno, kazna za nelegalno rasturanje narkotika je od tri do 12 godina robije

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More