Beč: Šansa za posao za starije od 50 godina na sajmu „Perspektive Jobmesse 2019, evo šta se sve nudi

Pixabay
142

Svi nezaposleni u Beču koji su stariji od 50 godina i koji već duže vreme traže posao mogu dobiti novu šansu za zaposlenje ukoliko posete sajam „Perspektive Jobmesse 2019“ u bečkoj Gradskoj kući Rathaus (Volkshalle). Sajam će se održati u utorak, 10. septembra 2019. godine, od 10:00 do 15:30 časova, u organizaciji udruženja Arbeit PLUS WIEN, piše dijaspora.tv.

Posetioci mogu da upoznaju više od 30 društveno integrativnih kompanija koje nude posao, da probaju individualno treniranje i dobiju podršku od strane brojnih organizacija, ustanova i socijalnih radnika. Zainteresovani mogu saznati sve o trenutnim ponudama za posao i dobiti individualni savet.

Imate 50 godina i već neko vreme tražite posao?
Da li vam je potrebna orijentacija na bečkom tržištu rada?
Da li tražite najbolji mogući savet i podršku?

Onda je pravo vreme da posetite sajam „Perspektive Jobmesse 2019“.

Ovo je prilika da se osobe starije od 50 godina podrže na putu do novog radnog mesta kroz aktuelne ponude za posao i individualne savete. Pored toga, AMS, Bečki fond za podršku zaposlenih (waff), Ministarstvo za socijalna pitanja, služba za savetovanje Fonds Soziales Wien i MA 40 (Sozialamt) predstaviće se na informativnim štandovima.

Od izlagača su na sajmu #e se predstaviti i brojne organizacije i ustanove: ABZ*AUSTRIA; Beratungszentrum für MigrantInnen; Caritas Wien; FAB; itworks; Job-TransFair; pro mente Wien; Trendwerk; Volkshilfe Wien; Wiener Hilfswerk; Wiener Rotes Kreuz; Wien Work.

U brojnim radionicama zainteresovani mogu isprobati intervju tj. razgovor za posao i dobiti povratne informacije od iskusnih trenera, da se slikaju i besplatno dobiju profesionalnu fotografiju, kao i da učestvuju u nagradnoj igri sa interesantnim nagradama.

Ulaz na sajam Perspektive Jobmesse 2019 je besplatan i moguć do 15:00 časova.

Krajem jula u Beču je zabaleženo 5 odsto manje nezaposlenih nego prethodne godine. U grupi starijih osoba koje traže posao, međutim, broj se i dalje povećava: osoba starosne dobi između 55-59 godina bilo je 2,2 odsto više nezaposlenih nego u julu 2018. godine, a među 62-64-godišnjacima čak 6,2 odsto više.

Istovremeno, mnogim starijim osobama u Beču potrebno je mnogo duže da bi pronašli novi posao. Na primer osobama od 30-34 godina je potrebno u proseku 157 dana za traženje novog radnog mesta, dok osobe u dobi između 55-59 godina ostaju bez posla 208 dana.

„Perspektive Jobmesse 2019“
Datum: 10.09. 2019. od 10:00 do 15:30 časova

Lokacija: Rathaus – Volkshalle (ulaz Lichtenfelsgasse 2)

Organizator: Arbeit PLUS WIEN

Facebook događaj Perspektive Jobmesse 2019

NAPOMENA: Na sajmu će se snimati i slikati fotografije sa događaja do 12:00. Dolaskom na sajam automatski se slažete da pristajete na snimke i bilo kom izdanju, a ukoliko se ne slažete, onda dođite na sajam posle 12:00).

Nove obrazovne mogućnosti za osobe 55+
Univerzitet u Beču od marta 2019. godine nudi mogućnost da osobe starije od 50 godina završe fakultet i to „General studije – postdiplomske studije“. Moduli uključuju teologiju, sociologiju, geografiju, hemiju, političke nauke, hemiju, komunikaciju, kompjuterske nauke, molekularnu biologiju, pravo i filozofiju.

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More