Austrijska prestonica u borbi protiv selfija

Foto/Printscreen/You Tube
566

BEČ – Prestonica Austrije pokrenula je kampanju koja ima za cilj da podstakne turiste da više uživaju u gradu, a manje prave selfije.

Pod imenom „Unhashtag Vienna“ započeta je kampanja, a poruka je vrlo zanimljiva „See Vienna, not #Vienna. Enjoy the city behind you pics“(“Dođite da vidite Beč, a ne #Beč. Uživajte u gradu mimo svojih fotografija.”)

Turistička organizacija Beča navodi da se ne radi o kampanji koja je protiv društvenih mreža, već da je poenta da posetioci prestanu da svoje putno iskustvo vezuju isključivo za njih i da na trenutak zaista uživaju u gradu, kao i da prestanu da slikaju mnoštvo selfija pod pritiskom da li su savršeno ispali dok im umetnost i lepote ovog grada promiču.

Kampanji se pridružila i galerija Belvedere, koja je na tri dana preko najpoznatije slike Klimtovog „Poljupca“ stavila crveni haštag kojim apeluje na posetioce da ne mora svaka slika odavde završiti na mrežama.

Takođe, po dolasku na bečki aerodrom posetioce će dočekati slogan “Welcome to Vienna. Not #Vienna“. (“Dobrodošli u Beč. Ne u #Beč”).

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More