SPC i vernici danas slave praznik: Ovo što je ovaj svetac uradio velika je opomena!

Evo zašto hrišćani na današnji dan ne bi trebalo nikog da osuđuju

Foto: Printscreen/Youtube
69

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave svetog prepodobnog Pimena Palestinskog. Sveti prepodobni Pimen Palestinski živeo je u Ruvi, u nekoj palestinskoj pustinji, u vreme cara Mavrikija.

Pimen Palestinski je u mladosti bio pastir, a njegovi psi su jednog dana napali nepoznatog čoveka koji se našao u blizini stada ovaca. Pimen je bio jako mlad, nije se najbolje snašao i nije odbranio čoveka koga su psi potpuno rastrgli.

Iako se iskreno pokajao zbog svog greha, Pimenu je rečeno da će i njega kao nesrećnog čoveka pojesti zverke, što se godinama kasnije i dogodilo.

Ipak, Pimenu je milosrđem Gospoda oprošteno zbog njegovog greha, pa je njegova duša zbog iskrenog pokajanja pridodata među prepodobne svece.

Ono što se Pimenu Palestinskom dogodilo 602. godine i danas služi kao opomena da se greh svakome može dogoditi, ali isto tako da mu se treba i oprostiti ako se iskreno pokaje. Zato hrišćani na današnji dan nikoga ne osuđuju!

Izvor Kurir

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More