Prilika za posao u Americi! Gigant elektronske trgovine zapošljava još 30.000 ljudi

Prošle godine Amazon je najavio da će povećati minimalan iznos satnice na 15 američkih dolara za sve zaposlene

Foto: Pixabay.com
109

Amazon planira da zaposli više od 30.000 ljudi sa punim i pola radnog vremena u odeljenjima za korporaciju, tehnologiju i rad sa klijentima.

Nova radna mesta nisu deo uobičajenog sezonskog zapošljavanja Amazona, a iz kompanije kažu da su se na ovaj potez odlučili kako bi mogli da ispune dodatne zahteve kupaca tokom haotične praznične sezone.

Takozvani dan karijera, kada će biti izvršena podela poslova, biće održan 17. septembra u Virdžiniji, Bostonu, Čikagu, Sjetlu i drugim američkim gradovima, prenosi Rojters.

Prošle godine Amazon je najavio da će povećati minimalan iznos satnice na 15 američkih dolara za sve zaposlene, ali nisu svi zadovoljni. Naime, radnici su organizovali protest, podstaknuti lošim uslovima rada i platama.

Radnici bazirani u Amazonovom skladištu tvrde da ih posao fizički i mentalno iscrpljuje, da žele veće plate, veći stepen sigurnosti na poslu, kao i lečenje za povređene radnike.
Akcije kompanije su danas porasle za manje od procenta i veće su za 22 odsto od januara. Amazon ima tržišnu vrednost od oko 907 milijardi dolara.

Izvor Rojters/B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More