Predsednik Srbije i ambasador Francuske o aktuelnim temama (FOTO)

Foto/Tanjug/Rade Prelić
356

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Francuske Frederika Mondolonija sa kojim je razgovarao o predstojećoj poseti francuskog predsednika Makrona i o situaciji na KiM nakon taksi koje je Priština uvela na robu uvezenu iz Srbije i BiH.

Foto/Tanjug/Rade Prelić

Vučić je rekao da će tokom posete francuskog predsednika biti potpisani mnogi važni ugovori i sporazumi o ekonomskoj saradnji, investicionim projektima, vojnotehnički ugovori i sporazumi o saradnji u oblasti kulture i sporta.

Predsednik je posebno istakao želju za produbljivanjem odnosa Srbije i Francuske i naglasio da je poseta predsednika Francuske posle sedamnaest godina veliki napredak u odnosima dve zemlje.

Tokom razgovora, Vučić je ponovio da je Beograd spreman za nastavak dijaloga sa Prištinom, čim Kosovo ukine uvedene takse, a ambasador Mondolini pozdravio miran pristup srpske strane i istakao da Francuska podržava nastavak dijaloga.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More