Crna Gora: Sinđeliću odbijen zahtev za dobijanje azila

Foto/Printscreen/You Tube
64

PODGORICA – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) donelo je rešenje kojim se odbija zahtev za dodeljivanje azila Saši Sinđeliću, svedoku saradniku u slučaju pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. godine, potvrđeno je Portalu Analitika iz MUP-a.

Utvrđeno je da je Sinđelić učinio krivično delo pre ulaska u Crnu Goru, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od pet godina ili teža kazna, čime su se stekli uslovi da se ovo lice isključi od prava na azil i da mu se odbije zahtev za dobijanje međunarodne zaštite.

Sinđelić je u toku postupka po zahtevu za dobijanje međunarodne zaštite saslušan u dva navrata, i tada je izneo činjenice i okolnosti zbog kojih je zatražio zaštitu u Crnoj Gori.

Protiv donetog rešenja Sinđelić može podneti tužbu Upravnom sudu, u roku od 15 dana od dana dostavljanja odluke.

Podsećamo da je prošle sedmice Viši sud u Podgorici doneo odluku kojom se odobrava izručenje Sinđelića Hrvatskoj, koja ga potražuje radi izdržavanja dvadesejednogodišnje zatvorske kazne, piše Portal Analitika.

Izvor Portalanalitika.me
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More