Podgorica: Protestna šetnja protiv ujedinjenja Srbije i Crne Gore

Foto/Wikipedia
402

PODGORICA – Crnogorski parlament će na sutrašnjoj sednici imati samo jednu tačku dnevnog reda: Predlog Rezoucije povodom 100 godišnjice Podgoričke skupštine, na kojoj bi njene odluke bile proglašene ništavnim. Istovremeno, protivnici tadašnjeg ujedinjenja Srbije i Crne Gore pozvali su na protestnu šetnju pod nazivom “Na okup da poručimo: Nikad više 1918.”.

Protestna šetnja je zakazana za 17 sati, i planirano je da bude održana od spomenika Svetom Petru Cetinjskom, do Skupštine Crne Gore.

“Crnogorci i svi ostali kojima je Crna Gora svetinja, pokažimo ponosno lice naše države! Pokažimo ga sramoti Crne Gore, onima koji slave stida i prezira dostojnu Podgoričku skupštinu!”, stoji u pozivu za protestnu šetnju.

Oni pitaju “ko častan može slaviti nestanak svoje države i crkve, progon svoga Kralja i svrgavanje slavne dinastije Petrović – Njegoš?”

Kakav čovek slavi što je njegova država pretvorena u “kavez bede”, iz kojega je trebalo iseliti Crnogorce i od Crne Gore stvoriti “zverinjak” u kojem će loviti britanski lordovi?

Izađimo i poručimo, gospodski, kako nam pripada, da narod koji ne ljubi lance, ne pristaje da slavi izdaju, stoji u pozivu i dodaje:

“Izađimo i pokažimo poštovanje veličanstvenoj žrtvi, neuporedivom patriotizmu i epskom junaštvu boraca “Za pravo, čast i slobodu Crne Gore”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More