Sve što vas zanima ako imate radni staž u Nemačkoj i u Srbiji pitajte na Međunarodnim danima razgovora dve zemlje

Foto/Printscreen/You Tube
338

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je da se međunarodni dani razgovora sa Nemačkom održavaju krajem septembra u Beogradu i Kraljevu i da u njima mogu učestvovati osiguranici koji imaju staž osiguranja navršen u Srbiji i Nemačkoj, kao i korisnici prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvarenih primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju.

Međunarodni dani razgovora sa Nemačkom održavaju se 24. septembra u Kraljevu od 9 do 16.00 časova u prostorijama Filijale Fonda u tom gradu i 25. i 26. septembra u Beogradu, od 9 do 17 časova u sredu i u četvrtak od 9 do 13 sati u prostorijama Službe i Filijale za grad Beograd na Novom Beogradu.

Na ovim razgovorima će savetodavci iz nemačkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i RF PIO Srbije pružiti besplatnu pravnu pomoć licima koja ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između Srbije i Nemačke.

Svi zainteresovani obavezno treba da prijave učešće i da zakažu termin dolaska na broj telefona 011/2030-745.

Prilikom dolaska treba poneti svu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem i lična dokumenta, ističe se u saopštenju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More